2016 – Gino’s Nyårskrönika

Wow. Som Chefredaktör är jag just nu helt vimmelkantig av all respons jag har fått i år som faktiskt slagit alla rekord. Känner tacksamhet och ödmjukhet inför känslan att folk vågar vara så ärliga att skriva om sitt år just för mig i år. Eller mig, det är ju för Er läsare de skriver. Trots att många hatar att skriva och aldrig skulle tänka sig att bli bloggare. Det är nästan sinnessjukt hur stort detta har blivit i år. Dyslexiker (alltså vilken jubelidiot i akademin väljer ett ord som är omöjligt att stava till och med för en som inte ens har den diagnosen? Verkligen ett hån och ett av livets många mysterier.)

2016, året som alla säger är det mest katastrofala ever. Totalkaos i världspolitiken med en ny pajas som världsledare som i någon dålig b-rulle, alla musik- & filmlegender dör som flugor, hela världen är i krig, ryssen kommer igen, gatorna är fulla av eu-tiggare som äter under en gran i din närmaste park och skiter under nästa, massinvandring av flyktingar, krig värre i mellanösten än vanligt, snökaos i Stockholm. Ett enda stort elände fyllt av oro och onda aningar. Magont och kräksjuka. Sossar regerar ihop med miljöpartister som allihopa gör bort sig totalt gång på gång. Bilar brinner och folk skjuts till höger och vänster i vårt ”säkra” land. Samt att Pernilla Wahlgren har svårt med sexlivet eftersom hennes partner inte tar av sig strumporna när lakanen ska skrynklas till. Kan ett år ens bli värre?

För en enkel och ovidkommande själ som mig och kanske dig, i beaktande av den stora världsordningen menar jag, är det inte mycket man kan göra åt det amerikanska presidentvalet, Putins retstickerier eller Wahlgrens sängproblematik, vilket resulterar till att förhållningssättet till ett förgånget år blir än mer lättfattligt om man tar det hela till en mer personlig nivå. Mitt år har faktiskt otroligt nog varit bättre än de tidigare, säg tre åren. Efter att ha levt ett dekadent liv, rest över hela världen, bott på exotiska platser, mött fantastiska människor, fotat de vackraste människorna, dykt med havets största och minsta fantastiska varelser, seglat på världens största skepp över haven, blev det tillslut en slags paradox att komma hem till det kalla slutna landet som bar mig i skötet. Men efter att ha rannsakat mitt liv, kämpat mig tillbaks under hårt jobb med mig själv och en tuff tillvaro fick jag tillslut en karma-shot. En egen lägenhet innanför tullarna! Total lycka! The man is back in town!

På Västermalm (eller Kungsholmen som vissa kallar det). Den stadsdelen som jag som född urstockholmare kunnat minst om. Jag är ju söderkis. Vissa kallar denna stadsdel för Käppholmen därför att det bara är gamlingar som bor här. Andra för den tråkigaste stadsdelen i staden. Ingen rök utan eld och det ligger mycket i de sanningarna. Men trots det har det varit en ren glädje att få utforska varenda vrå av denna vackra ö och jag har blivit slagen av så många positiva överraskningar. Men först vill jag reda ut det här med Västermalm kontra Kungsholmen. Vi har Norrmalm, Östermalm, Södermalm men Västermalm heter officiellt Kungsholmen i de flesta sammanhang. Helt fucking idiotiskt. Vi har Västermalmsgallerian, S:t Görans Kyrka ligger i Västermalms församling osv osv. Det var någon knäppgök back in the days, som tyckte att den här ön som tidigare mest var ett tillhåll för uteliggare, prostituerade och bråkstakar, skulle få ett lite mer flärdfullt namn och gav den namnet Kungsholmen. Ungefär som de på 1700-talet varje dag dränkte sig i parfym för att dölja svettlukten eftersom de bara badade en gång om året.

Det finns absolut inget kungligt med Kungsholmen. Vi har ett enda slott som är mer som en mindre herrgård och som aldrig varit kunglig, den är dock väldigt fin med en unik bedårande äpplelund som man kan plocka gratis frukt, inklusive några päronträd, om inte alla romer hinner sno allt. Den heter Kristinebergs slott och är idag en skola, tidigare ett barnhem. Kungligheterna besöker endast denna ö en gång om året då de tar sig över den runt 50 meter långa menar långa menar korta bron till Statshuset för att dinera i Blå hallen i Nobels anda. That’s it. Dessutom finns stans mest avgasfyllda gata S:t Eriksgatan som är ful som stryk, dränkt i oväsen och trafik. MEN det finns några juveler som jag har hittat. Västermalm har mest frodande grön parkyta av alla stadsdelar om man bortser från stadsnationalparken norra/södra Djurgården. Även om man bor i stenöknar som Fridhemsplan eller Stadshagen så är det bara fem minuter bort till vatten och parker som är vidunderligt vackra. Hela södra sidan av Västermalm har den absolut bästa utsikten i hela Stockholm mot solen och en galen utsikt.

Hela Fredhälls höga ståtliga klippor med bad och utsikt över Essingeöarna är helt galet magisk, sen kommer Smedis (stans största stekarbad), Rålis (stans största partypark), Norr Mälarstrand med den trollskt vackra Mälarpaviljongen, och inte ens Södermalm har den mängd bostäder mot den vackra utsikten mot solen och utsikten mot söder som Västermalm har mot Södermalm och Riddarfjärden. Nu går det till och med en SL-båt fram och tillbaks mellan två ställen på Västermalm och en på Södermalm vilket bara tar några minuter. Vi har både grön och blå tub hit, jag bor bokstavligen på plattformen på en station på den blåa linjen, den som alla tycker är jobbigast eftersom den ligger längst ner och traditionellt kallat ”vitlöksexpressen” eftersom den går till Rinkeby, Tensta, Husby och allt det där exotiska läskiga. Sant. Men den börjar på den absolut vackraste och coolaste designade tunnelbanestationen i hela Stockholm som är Kungsträdgården. Den ligger dessutom mer centralt än självaste Centralen.

Summa summarum, jag trivs som fisken i vattnet. Från tionde våningen ser jag DN-huset brinna av ljus i fönstrena varje kväll och Söder ligger som en vacker bakgrund. Är såklart inte lika bra som att bo på mitt älskade Söder men fan så nära! Ett gigantiskt jättetack till alla ni som tagit lite av er värdefulla tid från helgerna till att skriva era nyårskrönikor både gäster och stammisar! VI älskar alla när ni bjuder på er själva. Gott nytt år till er alla kära vänner och läsare! Med detta öppnar jag upp för alla mina hårt jobbande nyårskribenter som våndats i veckor för att få till detta! Det kommer publiceras en ny nyårskrönika i timmen från och med nu fram till nollslaget! ENJOY % GOTT NTTT ÅR!!!About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'2016 – Gino’s Nyårskrönika' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com