Äntligen, gaddningen sitter som en smäck!

Det tog mig femton år att komma på hur min första gaddning skulle se ut. För bläcket ska ju pryda min lekamen ända tills den dag då jag drar mina sista tre suckar och åker in i en brännugn. Med betoning på PRYDA inte misspryda. För de finns enligt min ödmjuka mening fler hemska tatueringar än snygga. Vissa gjorda på fyllan, andra av dåliga tatuerare eller bara katastrofalt dåliga motiv. Den bör dessutom vara tidlös och unik. De flesta är nog idag mindre nöjda med sin trampstamp, taggtråden runt armen, texten Carpe Diem eller fjärilen på axeln för att ge några exempel på trender som kommit med följ av att ALLA skaffade samma motiv och sedermera helt försvunnit. Det tog mig ytterligare fem år innan jag hittade min andra. Denna gång ville jag göra ett riktigt stort konstverk. Så här blev resultatet!

1551475_10152177254313856_252986970_n

Hehe, jag skämtar såklart. Riktigt dit har jag inte kommit än. Den är visserligen riktigt cool men inget jag skulle vilja ha. Nu ligger ju debatten i att kommer man få svårare att få jobb om man har synligt bläck? Det blir ju mer och mer accepterat i alla fall i Sverige. Men ansiktstatueringar och fingertatueringar kan fortfarande vara ett problem på många mer ”seriösa” jobb. Utomlands är det mer restriktivt. USA är t.ex. väldigt konservativa. Men nu tog jag mod till mig och körde en hel sleeve. Sen får tiden utvisa om den ger mig några problem. Så här blev den!

backarmtattoosleeve

Den tog en hel vecka att göra och varje sittning varade runt 5-6 timmar, en hopplöst evig lång tortyr. Vissa ställen kittlades mest, andra gjorde förbannat ont. I Thailand finns den urgamla traditionen att man istället för att köra med maskin använder bambu. Fördelen är att det gör mindre ont och är otroligt mycket skonsammare för huden. När gaddningen är klar räcker det med att vänta en dag, sedan kan du sola och bada utan risk för infektioner eller andra komplikationer. Med maskin måste du vänta ca tre veckor. Nackdelen är att det tar ungefär dubbelt så lång tid och är något dyrare. Men en tatuering i Thailand kostar ändå bara en femtedel mot vad det skulle göra i Sverige. Alltså det är billigare att ta en resa hit, njuta av semester, göra din tatuering än att göra den med maskin hemmavid. Iallafall om den är lite mer omfattande. Rekommenderas varmt!

tattooback

Idag är tyvärr sista dagen för mitt tropiska äventyr för denna gången. Vädret har varit det mildaste, torraste och bästa jag någonsin varit med om. På sju veckor har vi haft en kort regnskur så den där superheta luftfuktigheten som får en att drypa av svett en minut efter att man gått utomhus har helt lyst med sin frånvaro. Nu väntar kyla, mörker, snö och vemod. Älskade Sverige!

1526903_10153742467740704_346172362_n


About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Äntligen, gaddningen sitter som en smäck!' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com