Det där med jobbet och så..

Skärmavbild 2015-11-23 kl. 13.41.00

“Strååålande stjärrrnaaaa, stråååålaaaande stjärrrrrrrrnaaaaaaaa!!”

Jag lyssnar på julmusik och kommer i stämning. Jag har typ inte skrivit ett vettigt inlägg på skitlänge. Jag vet det. Jag har haft mycket att göra faktiskt.

Som ni vet så fick jag jobb på Systembolaget. Jag kan förklara lite om det. Jag jobbade i snitt typ 4-8h i veckan då. Jag tyckte det var alldeles för lite och blev jätterastlös. Jag är ingen person som går och gnäller på sånt jag kan göra något åt – utan jag gjorde snabbt ett CV, skrev en förfrågan på FB om jobb, fick en massa svar och skickade in CV:t till Systembolaget. Åkte dit på intervju dagen efter, fick jobbet och informerade min chef om det – som i den stunden ifrågasatte det där lite grann förstås. Jag berättade att jag hade för få timmar och han skrev något i stil med “att jag givetvis skulle få fler”. Och när jag såg mitt nya schema, så valde jag att tacka nej till Systembolaget och fortsätta på MatDax.

Nej, jag är inte en person som är rädd för att byta arbete. Grejen är att butiken jag jobbar i nu har öppet 07-22 varje dag – vilket ger en del OB för mig förstås. Allra särskilt kvällar och helger som jag ofta väljer att jobba. Systembolaget hade inte mer än typ 3 OB-timmar och det var lördagar. Det var rätt dåligt för mig. Jag var då också schemalagd en månad i förväg – i jämförelse med nu när vi får schema för nästa vecka varje torsdag. Jag skulle bara jobba 13h i veckan på Systemet med varannan lördag. Bara denna lördag, när jag jobbar 11-16, får jag lön för 10 timmar.

Ja, det är lite girigt, men jag gillar att känna mig värd liksom. Jag har en bra lön idag på mitt nuvarande jobb och jag jobbar.. få se..

11-19 Ons
11-19 Tors
10-20 Fre
11-16 Lör

Ja, det är 31 timmar. Det är alltså mer än två veckors jobb på Systembolaget.

Det finns dagar då mitt jobb är slitigt och riktigt tungt. Jag rör ju ständigt på mig och jag måste multitaska som fan. Ni kanske ser framför er att jag jobbar i en lugn butik där jag får rita små hus på kvitton ibland. True. Att jag får rita på kvitton händer på stängningar i mitten på månaden och då ritar jag i max två minuter och sedan står en kund bredvid mig. Jag har ett fruktansvärt stressigt jobb annars. Det händer tusen saker på en dag. Myntmaskiner som går sönder och så måste man hacka i dom med en sax, återköp, nya anställda som ska lära sig göra uttag och kunna PLU-koder, kvittomaskiner som hakar upp sig, saker som går sönder, stölder, bråk, tunga lyft som in i helvete, skrika ut i telefonen på personal och prisfrågor, bråk – EN HEL DEL BRÅK, legkontroller, mediciner som inte får rekommenderas, byte av varor..

Konflikträdd är det sista man får vara i mitt jobb. Och slow. Man måste ta initiativ direkt. Våga lita på att man själv har rätt liksom.

Men det bästa med mitt jobb är alla snälla kunder, mina underbara kollegor och min chef förstås. Det väger upp allt skit som kan hända. Och att jag känner mig rätt bra på det. Jag fuckar sällan upp faktiskt. Jag rättar numera till andras misstag. Inte kollegor som jobbat länge, men de nya. Jag tar gärna deras arga kunder och vänder dom – precis som vi gjorde på winback på Tele2.

– Fuck vad jag är glad över att jag inte jobbar med sån skit mer. Jag vill aldrig sitta i telefon igen. Människor tar sig verkligen rätten att bli helt vansinniga när de gömmer sig bakom en skärm eller telefon. Det blir så jävla opersonligt. Jag har förvisso varit med om samma sak på MatDax, men det är YTTERST sällan någon är helt oresonlig och bara helt dum i huvudet. Det går att vända de allra flesta IRL. I telefon..?! Haha! Nope.

Men nu kanske man kan förstå varför jag inte ens gav Systembolaget en chans. Jag vill faktiskt jobba lite mer och tjäna lite bättre – och det får jag nu på mitt nuvarande jobb, så jag är nöjd 🙂

Det var mitt jobbinlägg. Idag känner jag mig som en flickvän mer än någonsin då jag sitter hos min pojkvän för kanske första gången och pluggar utan att packa väska för att åka hem. Nä, jag ska bli kvar här tills på onsdag morgon. Det känns skitbra faktiskt. Han tvingade mig att bära sin one piece i morse -_- Hahahaha! Fyfan vad ful jag var. Jag bytte snabbt om till vanliga kläder när han hade åkt till jobbet, haha! Don’t kiss and tell 🙂

Nu ska jag plugga lite och sen ska jag köpa en fisk som jag ska sätta in i hans ugn. Smarrigt! 🙂'Det där med jobbet och så..' have 1 comment

 1. November 23, 2015 @ 6:18 PM Lasse Gåre

  Hej,

  Du skriver bra. Flyt i texten och målande.
  Fortsätt så

  Med vänlig hälsning Lasse

  Reply


Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com