5 häpnadsväckande fakta om fotbolls-VM!

Den stora festen är över. Miljarder av varierande valutor har bytt händer, hela världen har offrat familj och jobb för att följa med när världens mest utövade sport gjorde upp vem som anses vara den regerande kungen av Tellus. Fotboll ÄR något som berör. Är du kanske en av dem som hatar fotboll. Ja hat är en känsla det med, så ja, det berör dig med! Men finns det verkligen bara en vinnare och alla andra är förlorare? Här är en lista på fem häpnansväckande, fantastiska fakta om denna fest som enbart tilldrar sig vart fjärde år!

3098634_1200_675 

Tyskland vann finalen. Inte med mål av Miroslav Klose, som blev den främste målskytten i VM’s historia (spöade Rinaldo som i sin tur spöade Klose förra VM), utan av en tjogoettårig inbytare, Mario Götze, som måste vara den lyckligaste pojken i hela världen idag. Inte ens den gamla fotbollsserietidningen Buster skulle kunna skrivit en bättre pojkdrömsstory. Denna är dessutom helt sann!

 

Brazil Soccer WCup Germany Argentina.JPEG-04955

Den lilla hobbiten Messi blev till allas förvåning vald till VM’s mest värdefulla spelare, något som själva Maradona inte håller med om utan påpekar att det är ett ”politiskt” val. Messi är heller inte glad utan djupt bitter. Kanske han förstår det. Kanske skulle han tänkt på det lite tidigare och sprungit lite mer? Till och med Tysklands målvakt slog fler passningar än Messi! Hallå!-

 

ia57vuzmbcmuklshffsa

Brasilien – mitt älskade Brasilien. Jag älskar detta land och rest en hel del i det. Även besökt Maracana där finalen spelades och som är värdens största fotbollsarena. Ett land med passion, det enda land i världen som har vackrare tjejer än i Sverige (not kidding!). Men den har också sina problem. Nu gick Brasilien all in. Stängde sjukhus, skapade misär, skövlade bort människor och lade alla, alla pengar på VM. Det hade troligtvis gått vägen om de åtminstone gått till final. Men historiens mest förödmjukande och förvånande genomklappning kom i semin när Tyskland krossade Brazzarna så hårt att de själva var tvungna att trösta dem efter att debaclet var över. Förbundskaptenen Scolare avgår med hela sitt entourage. Låt oss inte glömma att Brasilien har nästan 200 miljoner fotbollsexperter och är ett land som är större än hela Europa till yta. Någon borde fundera ut ett starkare ord än ”landssorg” för det ordet räcker inte till. Dessutom förlorade de bronsmatchen. Men en sista glädje fick det ändå, värsta konkurrenten Argentina vann inte finalen för det hade varit att sätta den sista rostiga spiken i kistan. Istället sjöngs ”Don’t cry for me Argentina” på gatorna. En liten tröst i det stora hela.

suarez_bite_meme_2

Luis Suárez tog ett ordentligt vampyrbett i axeln på en back han inte hann i fatt. Tydligen något av sjunde gången i ordningen. Ett av få gigantiska dokumenterade hjärnsläpp ihop med Zinidans bröstskallning. Sociala medier fick en field day i humoristiska elakheter som flödat sedan dess. Hans egen förklaring var att han ”ramlade framåt med öppen mun”, en ursäkt FIFA fnyste åt och gav honom 4 månaders avstängning från all fotboll. Något som nog får ses som en tillfällig parantes i uruguanens karriär. Han är trots allt den som gjort flest mål i Premier League den gångna säsongen och just sålts till världens bästa klubblag Barcelona.

Germany-Fans-2014-AndArgentinaFan-G-800

Men den största skandalen är varken Brasiliens förödmjukelse eller axelhugget. Det är nog FIFA själva. Korruption, mutor och allsköns hemskheter har uppdagas. Dessutom kör den en otroligt löjlig censur av matcherna. Så fort någon springer in på planen t.ex. så filmar de översiktsbilder över staden så att ingen ska förstå vad som händer. Eller om någon tar av sig tröjan och visar budskap. Osv. osv. Vad FIFA inte förstår är att med varje bildström de censurerar så sitter de kommentatorer som berättar precis vad vi inte får se på dumburken. Pinsamt!

germany-wins

Nu är det två år till EM och fyra till nästa VM. Zlatan kan inte göra allt för en 22mannatrupp. Önskar att svenska Fotbollsförbundet hade fått de 237 miljoner som nu Tyskland fick för sin vinst. Å andra sidan kanske vi inte behöver skämmas alltför mycket att vi alltid förlorar mot Tyskland. Inget annat land i världen slår ju dem. Ändå tog vi upp 0-4 till 4-4, VEM FAN HAR LYCKATS MED DET I MODERN TID? Men framtiden då? Time will tell!About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'5 häpnadsväckande fakta om fotbolls-VM!' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com