Älskade Tomtemor

Med trind barm, känsla för affärer och ett särdeles godhjärtat sinnelag har denne entreprenör alltför länge legat i skymundan för sin världskände make. En make som i själva verket inte är något annat än ett misslyckat, halvalkat socialfall, som dessutom importerar illegal arbetskraft från Östeuropa.

MT

Detta är den SANNA historien bakom världens största & första budfirma. I hjälterollen står grundaren, entreprenörssjälen, kvinnan, som vi alla känner till som Tomtemor! Förvånad? Jo, många blir förvånade när de inser att bakom den framgångsrika mannen står en oerhört stark kvinna. De skulle inte vara någonting utan deras förslagenhet och enträgna vilja.

Tomtefars officiella roll, är ju att leverera dina dyra och efter stor möda utvalda presenter, med ett hjärtligt ”HO HO HO” till alla barn som varit snälla. I själva verket är detta hemskt. Tomtefar lider av det faktum att föräldrar utnyttjar hans godhet genom att hota sina barn till snällhet, när han i slutändan ändå tvingas dela ut lika många presenter, även till de elaka barnen. Detta är något han ofta ältar när han dricker rusdrycker ihop med sin suparpolare Rudolf.

Rudolf är förövrigt en finsk bekantskap han fick när de flyttade från Sverige till de djupa finländska skogarna. Av tristess anammade han Rudolfs, och den allmänna finländska dryckestraditionen. Därav alla röda mular. Han jobbar ju trots allt bara en gång om året – på julafton. Övrig tid går han på A-kassa och tycker synd om sig själv. Det är i själva verket inte lätt att vara en missförstådd världskändis, som utan att tillfrågas, konstant utnyttjas i alla möjliga kommersiella sammanhang.

Som tur är finns Tomtemor i bakgrunden och styr upp allt. Det var faktiskt hennes idé att hitta på denna högtid till förmån för barnen. Högtiden att fira Jesu födelse var ett genidrag. Dock tvingades de skjuta på själva julafton till i slutet av december trots att Jesus föddes lång tidigare på året. Det har att göra med visuella effekter. Snö är ju så trolsk och det snöar sällan innan december. Sen startade hon sin budfirma och satte Tomtefar som PR-pajas i konstiga kläder och byggde upp myten kring hans person. Presenterna är det kommersiella inslaget som all handel tjänar på. Som tack får hon en viss procent på all julförsäljning samt royaltyn på alla inslag från Tomtefamiljen. Som VD & ägare av denna globala Tomteskoncern tjänar hon en förmögenhet trots den doldis hon är. Nyvald styrelseordförande är en annan doldis, nämligen Ingvar Kamprad. Insynen är därmed säkrad och lika med noll.

Enda problemet är som sagt Tomtefar. Han känner sig sårad och utnyttjad. Han har länge velat bidra med något mer. Således började han hitta på egna projekt. Vad få vet om är att han var en pionjär i att hyra in olaglig arbetskraft från Östeuropa. Tomtenissarna är ju springpojkarna som packar och levererar presenterna. De är i själva verket unga lovande talanger som döljer sin identitet i larviga röda pyjamasutstyrslar. Förnedrande.

Så här i julefridens tid, när ni myser framför brasan med glöggen i hand. Skänk en varm tacksamhetstanke till vår käre Tomtemor som gjort allt detta möjligt för jordens alla barn. Till alla er som sitter ensamma på julafton, tänk på att de finns de som har det värre. Ta till exempel gamle misslyckade och missförstådde Tomtefar. Fet som ett hus, måste han tränga sig igenom skitiga, trånga skorstenar och först hosta sitt töntiga ”HO HO HO”. Därefter rapa upp hotelser mot de små skyldiga eller oskyldiga barnen. Sannerligen ett monotont och identitetsfalskt arbete.


Tagged: , , ,


About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Älskade Tomtemor' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com