Amina Axelsson – Djurens förkämpe No 1

När Amina inte hänger naken uppochner från en strippstång så har hon andra saker som hon engagerar sig i. En av många saker är just rätten för att djur inte ska råka illa ut. Ingen vill väl att de stackars små djuren ska behandlas illa och onda människor finns ju så jag vill här fråga ut henne lite om vad vi, som vanliga djurälskare kan göra för dem!

 

1662390

 

Amina du hänger i stänger men det vill vi ju inte att djuren ska göra. Så jag har ett gäng frågor till dig. Borde inte varje människa som skaffar ett husdjur först ta licens för det? Är alla mogna och berättigade för att ansvara för ett djur?

Det håller jag fullständigt med om. Jag har sett allt för många exempel på när folk skaffar djur impulsivt för att de är gulliga. Sedan tröttnar vederbörande & katastrofen för djuret är ett faktum. Att läsa på om just det djur man skaffar borde vara en självklarhet. Jag har ett exempel på hur det kan gå annars. Häromdagen var jag hos vår veterinär som berättade att de fått in en låda med 5 st nyfödda kattungar. Lådan stod mitt i solen med lite torrfoder i. Vem faan inbillar sig att nyfödda kattungar äter torrfoder? Personen som lade ungarna där lär ju ha en katt men har antagligen inte brytt sig om att läsa på om djuret i fråga. Nu dog tyvärr 3 st men mot alla odds så klarade sig 2 st & har trygga hem att komma till.

 

060161f-yrb

 

Om man hittar ett herrelöst djur ute vad bör man då göra? Säg att det är en huskatt eller en skadad räv?

Man ska egentligen vända sig till länsstyrelsen men det går även bra att ringa polisen. Polisen har sällan resurser för att ta hand om herrelösa eller skadade djur men de kan guida dig rätt. Vad man mer kan göra om man hittar vad man tror är ett husdjur är att bege sig med djuret till närmsta veterinär för att kolla om det är chippat.

 

332932f-ifo

 

Om man är en djurälskare men inte har råd att skaffa sig ett eget husdjur, kan man då rädda något hemlöst djur?

Om man inte har råd att skaffa sig ett husdjur så ska man låta bli, det är ju inte billigare att föda ett hemlöst djur än ett på eget bevåg skaffat. Man kan däremot bli volontär på något av de otaliga djurhem som finns runt om i landet, det behövs alltid folk som är villiga att hjälpa till.

 

MsgAtt

 

Det finns sjuka människor som misshandlar djur. Vilken straffskala tycker du borde finnas i vårt land för det?

Dödsstraff!

De flesta vet att vi har haft häxbränning på bål i vårt land men visste du att de flesta som blev brända faktiskt var för att de blev dömda för tidelag något som alltså var belagt med dödsstraff (1600talet) men som idag är fullt lagligt?

Det visste jag inte men jag kan uppdatera med att det faktiskt från i år är olagligt att ha sex med djur. Att någon däremot kommer att bli dömd för det inom en snar framtid finner jag osannolikt. Då uppkommer ju genast frågan, var detta så väldig mycket vanligare förr i tiden eller var det något man tog till för att sprida vanära över en ovän eller fiende?

 

Amina_2_by_CrisP80

 

Ge mig fem egenskaper som gör en till en bra människa att ta hand om djur!

Stor empati, vilja att göra gott utan att kräva något i gengäld, kärleksfull, rättrådig, generös.

Om man nu känner att man borde kunna göra något mer mot djurplågeri osv vad är ditt bästa råd?

Skaffa bevis, ingrip. Om man prompt ska följa lagen så är mitt bästa råd att alltid se till att ha bevis i någon form. Det kan vara bild, video eller något som är hållbart i en rättegång. Därefter ska man anmäla till polisen. Utan kraftig bevisföring är det svårt att få någon fälld för djurplågeri, i de fall man ändå har lyckats så har förövaren själv erkänt. Jag ger däremot inte mycket för polisen i djurplågerifall, jag skulle själv aldrig anmäla. Jag anser att man har full rätt att ta lagen i egna händer om man ser att ett djur far illa & man bör agera snabbt. Jag vet ett fall där en kvinna vanvårdade sin hund kraftigt, detta hade anmälts otaliga ggr men inget hände. En dag var hunden borta utan kvinnans samtycke. Idag lever den hunden ett gott & tryggt liv. Vi kan inte bara sitta & dela statusar på Facebook & oja oss så fort vi ser några oegentligheter mot djur, vi måste agera, ta ställning, visa att det är fel med handgripliga metoder. Men mitt allra bästa tips är att lära barn vad som är rätt & fel från början. Ett barn är som en tom bok, vad som skrivs i boken & vilket omslag den får är vårt ansvar, vi vuxna i barnens omgivning. Det är egentligen så lätt men vi gör det så svårt. Våga säga ifrån & våga göra rätt. Sunda barn blir sunda vuxna & sunda vuxna pysslar inte med djurplågeri.


About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Amina Axelsson – Djurens förkämpe No 1' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com