Ät akvariesnigel på Sushi Sho’s Michelinresturang!

Recension

Det har väl knappast undgått glatt chockerande Sushiälskare att det faktiskt finns ett Sushihak i Sverige som är så grymma att de vunnit en stjärna i Guide Michelin. Förr var ju Sushi något speciellt, nu finns det snart fler sådana inrättningar än vad det finns pizzerior eller Thairesturanger. Med sviktande kvalitet då det gått inflation av konkurrensen och priserna gått ner och därmed kvalitet och framförallt utbud av olika sorters sushi. Nästan alla har samma standardfisk. Några lax, en tonfisk, en avokado, en rulle ris med gurka. Himla trist. Därför måste ju en Michelinstjärna lova något alldeles efterlängtat spännande!?! Vi testade!

IMG_8798

Det första som slår en, är hjälp vad litet! Världens minsta restaurang typ men mysig. Det som erbjuds är kockens val av dagens fångst uppdelat på femton(!) rätter till det fashionabla Michelin- stjärne-inspirerade priset på 485 per skalle. De har 3-5 sittningar varje kväll och då serveras varje rätt samtidigt till alla gäster precis som man gör ”på riktigt” i Tokyo. Självklart görs den sista tuschen på maten framför ögonen på nyfikna, hungriga gäster då de flesta sitter runt baren.

IMG_0950

Skärmavbild 2016-04-08 kl. 14.08.38

Sen kommer sushi man aldrig skulle tänka få på ett ”vanligt” ställe, i former och smaktoner och tilllagningssätt som är helt galet roligt unika. Det smakade gudomligt. Blev tvungen att blunda för varje munsbit och bara njuta av detaljrikedomen, smaksammansättningarna och hur det dansade på smaklökarna. Ägg som lagats på 67 grader i en timme och ändå var nästan löskokt, pilgrimsmusslor, fisk från norge och galisien, åtstramad bläckfisk, och min men inte min väns favorit; akvariesnigel! Haha ni vet de där äckliga stora snigeln som sitter fastslemmad på glaset. Lustig konsistens men jag tyckte den var riktigt god. Älskar att testa nya rätter och här får man verkligen det. De serverar även sake, japansk öl och valda viner. All japanees style.

f1fa10d4ba065fa1184854327ae5c5f7

Oklart om det är just denna vi åt.

Stället får ett mycket högt betyg, personalen kunniga som förklarade exakt vad varje rätt var och hur den var tillagad. Matupplevelsen unik och utöver det kändes det hela som lite av ett äventyr både att få åka till Tokyo och testa nya rätter på nya kluriga och fantasirika sätt.

Den nästan anonyma Sushi Sho hittar ni på Upplandsgatan 45, Vasastan i Stockholm. OBS! Bord måste bokas. Om ni inte har osannolik tur att ramla in på en avbokning minuten innan en sittning börjar vilket hände oss. Arigato & Sayonara!About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Ät akvariesnigel på Sushi Sho’s Michelinresturang!' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com