Det är så mörkt, så mörkt här i skogen…

Jag stannade till dagen efter midvinterdagen eftersom det snöade på den “riktiga ” dagen. Tog en bild med mobilkameran på solståndet här uppe när solåret just vänt. Kl är 12 och solen segar sig sakta upp i nivå med trätopparna. Alla som läst lite om meteorologi vet ju att det är en spegling man ser. Solen är faktiskt strax under horisonten. Det är därför den på bild nästan är genomskinlig. Vi har en köldperiod nu sedan några dagar. Som kallast har det varit -28-29 grader och det betyder att det varit minst -35 där vi bodde förut (inland). Granen (hämtad i skogen) är klädd, julskinkan griljerad och allt är förberett inför julaftonen som jag firar som ett midvinterblot. Jag tror att jesus funnits och att han var en god människa, men det har funnits miljoner människor efter honom som lidit ännu värre under kristendomens tortyr, häxprocesser mm i Guds namn. Många av er är säkert fortfarande troende, åtminstone i Juletid, men jag vill inte vara god för att få en belöning i en himmel dit inte andra är välkomna för att de inte ens vet att det finns kristendom och en Jesusberättelse…..Det är, eller borde vara, naturligt att vara god!


Tagged:


About

Förhållandevis ung och vital trots snart 79 år. Jag har en firma ihop med min fru, Singsong HB. Vi säljer mig och min musik, både egna sånger och ca 600 andra varav en hel del Country av det mogna slaget, Cash, Kristofferson, Jennings, Willie Nelson och en del Australiensisk country som jag nog är ensam om. På hösten fiskar jag och plockar svamp, på sommaren fiskar jag och drar runt i skärgården med min fru och en del av våra barnbar i vår lilla kabinbåt. Vi bor på Seskarö och eftersom vårt hus ligger i skogen utan grannar största delen av året kan hundarna vara ute när dom vill (inte drivande hundar). Bilden är en skugga i snön av mig och min häst. Jag sjunger Ghostriders in the sky så den passar mig perfekt. Hästarna är i Finland sedan några år så nu rider vi inte.


'Det är så mörkt, så mörkt här i skogen…' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com