DÖDEN !!

Unknown-1

Nu har det inträffat & det var oundvikligt ! När bidragsgivarna inte kunde åstadkomma de gåvor man utlovat i den slutliga budgeten ,rasar varje festivalide ihop som ett korthus.

picture290318Festivaldöden är här ,men ur något dåligt kommer alltid något bra .Festivalerna drivs ofta av oehört engagerade musikintresserade ungdomar & medelålders män som hade en dröm själva om att lyckas med sin musik ,men som tyvärr aldrig fick chansen i varken Idol eller X-factor .

imagehandler.ashx

 

sy20a910

 

TT158311_jpg_695966v530x800

Deras väg till stjärnorna & en träff med sina idoler var att arrangera en lokal statsfestival eller ett Peace & Love med Hultsfredfestivalen som förebild.Allt var frid & fröjd och kommunerna ställde villigt upp med bidrag & förlustgarantiert ill höger & vänster i vårt avlånga land.

images-3

Man tog automatiskt bort bidragen fr den lokala Folkparken som under 100 år fått besök av rikets artister & var en institution i staden .,man lätt helt enkel ortens Folkpark Dö ut !

29-depeche-921

Festivalkomitten handlade artister friskt med andras pengar ,de hade ingen ekonomisk buffert & hoppades att allt skulle lösa sig i slutändan ,vilket det alltid gjorde. Problemet var bara det att ingen hade räknat med att kommunerna skulle dra in sina bidrag en dag  .

siesta

För 5 år sedan sa jag på en branschträff för nöjes & artistindustrin ,då de sista Stora Folkparkerna var på väg att försvinna & artisterna turnedagar blev allt mindre .

131552_465574373494823_1573604371_o

-Att Inom 5-10 år  kommer alla de MEGASTORA Festivalerna som lever med bidrag i sin ekonomiska kalkyleringen att vara ett minne blott .Folk tittade på mig & började sedan att skratta & sa typ att Festivalerna är den nya tiden & folkparkernas tid är över .

siesta-festival-2013-L

Nu i dagarna har Siestafestivalen i Hässleholm & Peace & Love festivalen lämnat in sina konkursansökningar ,Luleåfestivalen har dragit ner på sina artister & strammat budgeten ,Arvikafestivalen gick åt helvete för ett par år sen …..nu skrattar ingen längre .

PL01_20120905153911

Jag har själv varit en del av alla Sveriges festivalbokningar under många år & levt mkt gott på det .Det har varit fantastiska festivaler med otroligt mkt publik  & enorm mediauppbackning som gett artisterna & vår verksamhet enorm uppmärksamhet & en god ekonomi.

filter_2_sista_chansen

Det har även bidragit till att artisternas gager har skjutit i höjden då festivalerna har slagits om att få de största artisterna på sina festivaler & bjudit över varandra år efter år.

Unknown

Ur det Onda kommer alltid något gott ! Vad är då det goda som kommer ur detta att Festivalerna går i Konkurs & vanligt folk förlorar sina biljettstålar  ?

secondColumn-1

Jo -Nu är det dags för folkparkerna att ta chansen att återuppstå igen fast i ett nytt tänk & en ny form.Det kommer också att ge fler turnedagar samt lägre artistgager, vilket kommer att skapa fler framgångsrika artister & ge framtiden i nöjesbranschen ett lyft & skivförsäljning / nedladdningen kommer att öka på sikt .

images-4

Den gamla modellen var klart bäst med 120 Folkparksgig för en artist en sommar då de hade en megahit ! Det scenariot vill jag gärna se återuppstå igen !

images-1

Det enda vi har kvar snart av de stora festivalerna är en artist set up list som får en symbol som en gravsten av det som en gång varit !

5546_10152675169110725_284363181_n

Men kul var det så länge det varade & mest tråkigt är det för de som köpt biljett & planerat sin semester efter detta & inte får ett öre tillbaka ,dessutom kanske de får sitta hemma hela sin semester därför de litade på en musikförening som hade enorma drömmar & inga pengar  !

200px-P&L2011 picture290318 200px-P&L2011

 'DÖDEN !!' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com