Dog vs. Cat

Vilket hundliv! Attan kattan! Är du en katt eller en hundmänniska? Vilket av dessa två världens populäraste husdjur är egentligen bäst? Ja därom tvista de lärde. Det verkar mest bero på vem man frågar och samtidigt verkar det hänga mer på djurets personlighet och ras än vad det är för husdjur. Men älskade är de. De förgyller våra liv även om de ibland kan förpesta tillvaron med, ungefär som en hyfsad kärlekspartner. Men de har egenskaper som en partner inte har och som därför värdesätts extra mycket.

d5

En jycke kräver lite mer av oss än ett kattskrälle. I gengäld får vi mer kärlek och tillgivenhet tillbaks från en hund än en katt, generellt sett. En hund vill inte bli lämnad för länge och behöver flera promenader varje dag. Men ger man den bara mat och går ut med den så är du hela dennes värld och den kommer älska dig in i döden (eller tills någon annan ger den mat och promenader). .En katt klarar sig mest själv alldeles utmärkt, vilket är mycket mer praktiskt.

b2

b3

Vissa katter är ju otroligt keliga medan andra är otroligt egensinniga och självupptagna. Allt är lite mer på deras egna villkor. En hund däremot kräver omtanke och kärlek. De kan faktiskt dö av ren sorg och ensamhet. Men får den bara lite omvårdnad och hjärta så ger den total fullkomlig villkorslös kärlek tillbaka.

När jag var en ung parvel var jag otroligt allergisk mot nästan allt – till min stora sorg. Värst var hästar, sen hundar, sen katter, sen fåglar. Som en äkta djurvän var det inte bara oturligt utan otroligt sorgesamt. Jag fick nöja mig med akvariefiskar, ödlor och exotiska grodor istället. Gillade dem jättemycket men de är inte lika kramgoa som en hund eller katt. En guppy gör sig inte bra i koppel på en långpromenad i skogen. Hur mycket jag än viftade med en papperstuss i änden av ett snöre vägrade grodorna att hoppa upp och försöka ta den. Tråkiga personligheter.

b1

minpup84

Med åren har fantastiskt nog detta nästan helt ”växt” bort. Så min dröm nu är att jag om…säg ett år, ska ha både en katt och en hund. Då kommer vi till frågan om vilka raser man ska välja. Det finns mycket att väga in i dessa val. Vi kan börja med katten. Där är rasskillnaderna inte så monumentala som med hundar. Det får bli en bengal helt enkelt. En liten minileopard som ändå en rätt stor katt eftersom den är korsad med den äkta djungelvaran. Sjukt läcker men i övrigt precis som en vanlig innekatt.

Hundras då? Här finns det ju lite att välja på med tanke på att det finns fler olika raser hos hundar än hos något annat däggdjur på vår planet TROTS att alla härstammar från den stora stygga vargen. Jag gillar många hundraser men avskyr desto fler. Det finns verkligen så vansinnigt fula hundraser som jag inte förstår varför folk skaffar sig. Men jag har hittat den ultimata rasen som passar min person bäst. Dvärgpinscher! En frisk ras, glad och sprallig, liten och korthårig (bra för allergiker) och grymt vacker. Den ska inte vara röd utan svart/tan-färgad. Den har många likheter med en Doberman även om den inte är mycket större än huvudet på en Doberman.

d1

miniature_pinscher_2

d4

Båda ska vara av honkön och de kommer då väga ungefär lika mycket. Om jag skulle välja båda av hankön skulle katten vara flera kilo tyngre (upp till 8 kg!) Otroligt spännande! Hoppas de blir bra kompisar men får nog skaffa valpen före kattungen för jag känner redan på mig vem som kommer bestämma av de två. Men om jag skulle bli tvungen att bara välja en så skulle det nog bli hund för i grund och botten är jag nog mer en hundmänniska. Vad är du?About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Dog vs. Cat' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com