FENOMEN !!!!!

Det finns olika fenomen i artistbranschen som dyker upp var 5e år .De sätter alltid  ett stort avtryck i folks medvetande & lyckas samtidigt bli mkt populära ,ja rent av gigantiska både folkligt & massmedialt.Det är som vi i Swe / Norden behöver denna speciella schang av humor för att orka med vardagen & oftast bygger dessa koncept på enkelhet. Häromdagen frågade en nyutexaminerad nöjes-journalist,utan koll..märkte jag .

-Har inte du promotat liknande artister som Sean Banan tidigare ..-Jo svarade jag I de flesta fall av denna form av nöje har jag haft ett finger med i spelet under många år, antingen som bokare eller manager.

Här är ett litet urval av alla galningar jag varit med och skapat samt en jag missade totalt !

# Svullo

Micke Dubois var en genial galning som skapade först Capten Freak därefter Elaka Polisen & till sist blev han enormt stor  i samband med sin vågade sviniga figur Svullo

# Ronny & Ragge 

Peter Settman & Fredrik Granberg ,en manusförfattare & en tv producent ,som presenterade sig i Sommarlov på Svt & sedan signade jag dem & det hela mynnade ut i ett par fantastiska givande år .Vi avslutade & la ner allt runt dessa raggare den 31/8 -1993 på Slakthuset i Malmö ,sedan dess har vi aldrig återförenat dessa galningar .De är störst genom tiderna i denna speciella division.

# Hjalle & Heavy .

Dessa två herrar brakade igenom via tv4s Rymmarna & gav ut 3cd album på 2 år & sålde platina på samtliga .Oslagbart !

# Snutarna

Denna serie skrevs av Peter & Fredde innan Ronny & Ragge & var en skön serie med inriktning på 80 talets alla tv-deckare .Dock valde svt att tacka nej till snutarna först och bad dem skriva ngt annat ,det blev Ronny & Ragge som första tv projekt & det var en succe direkt , som därefter följdes upp med Snutarna ,som tyvärr inte blev samma succe.

# Tratten & Finkel

Det sista Peter & Fedde skrev tillsammans & ett avslut i deras triologi om vardags-utomjordingar i vårt eget samhälle .

# Dr Bombay

Det var den  Malmöbaserade Countrysångare ” Johnny ” som nockade en hel värld med sitt påhittade Swahili Indie språk.Han skapades på Värnhem i Malmö av bröderna Uhlman som upptäckte Johnnys talang att rappa på sin hemmagjorda Indiska ,så de puttade in honom i sångbåset ,resten är historia.

# Sean Banan 

Nutidens gigant heter Sean Banan ! Min gamle Kollega Andreas Lindfors har gjort ett fantastiskt jobb. Andreas trodde stenhårt på honom ,vilket jag inte gjorde,så kan det vara ibland & jag hade fel .. Bananen glädjer både gammal som ung & är oehört proffsig i allt han företar sig . En gammal dansare som även var med i Tv3s Floorfiller som finalist 2006….Sean är Så proffsig ,så att Christer Björkman förstod värdet av att göra tv-show med denna familjesucce i Melodifestivalen.Nästa steg är väl att BANANEN får en egen tv serie inom kort & ngn skriver en teaterpjäs till honom !Han blir livsfarlig i Mello finalen …'FENOMEN !!!!!' have 2 comments

 1. February 27, 2013 @ 6:42 PM Bjoern Hernefeldt

  inte MINA idoler precis….

  Reply

 2. mm

  March 2, 2013 @ 10:19 PM Brinkenstjarna

  Nej ,men många andras idoler ,,framförallt barn & ungdomars..genom åren !!

  Reply


Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com