Fermenterad rutten hjärna?

Nej men ruttnande grönsaker är bland det godaste som finns! Det här är en nästan glömd teknik som vi i Sverige hållt på med långt innan vikingarna ens slog in de första skallarna. I dag köper vi dessa delikatesser dyrt på närmaste inrättning. Men vet ni vad! Asagudarna har gett mig tips genom hemliga kanaler och jag kan nu avslöja hur du gör detta nästan gratis hemma istället.

 

 

Ta valfri grönsak. Alltså på riktigt vilken som helst. Koka upp ett lag med ättika socker lite salt och lite chili. Sen häll allt i en burk ihop med kaninmaten vänta en vecka sen är det klart! Och det håller i typ ett år!

Ättika 2dl
Socker 2 dl
Vatten 2 dl
Salt 2 matsked
Chili 2 matskedar

Blanda ihop denna 2-enighet, koka upp, häll i, och min egen favvo är rödlök, skiva det tunt. Så fruktansvärt gott! Sött och syrligt går ihop som extratillbehör till alla rätter!

 

En lite extremt läskig favorit är “century egg” alltså ett ägg som traditionellt man låtit ruttna i ett lag av hästpiss. Detta är en asiatisk delikatess, söt och supersmaskens! Den ser rätt läskig ut dock typ genomskinlig och helt röd. Testa detta nästa gång ni flyger till Asien!

 About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Fermenterad rutten hjärna?' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com