Festival Bucket List

Detta väder börjar verkligen tära på mitt psyke och min kryddodling i fönstret. Även om doran är södervänd så hjälper det ju inte om himlen är mer blågrå än en smackad blåtira. Hösten ska vara som förra året. Krispig härlig torr luft med sol som får höstlövens färgspektra att lysa med sin glans. Nu se löven mer ut som outvridna sura disktrasor. Men i väntan på att detta ska vända får man istället drömma vidare lite. Till den berömda BUCKET LIST! Ni har väl än sådan? Om allt man vill checka av innan man stämplar ut för gott? Min är så lång men tänkte begränsa den här till några festivaler.

——

Dia de los Muertos 

Sugar Skull Series

Sugar Skull Series

2 november. En sexigare och rockigare version av våran allhelgonadagen eller plastiga Halloween. En mexikansk aztekisk högtid där man inte spökar ut sig i trötta clownmasker utan i blingiga, färgglada rockiga dödskallar! En hyllning till de förlorade och djupt saknade. Även kallad The Day of the Dead. Stor inte bara i Mexiko utan även i USA då många mexare bor där till Donald Trups frustration. Detta har firats i 3000 år så ni kommer inte vara först på banan!

—-

La Tomatina

people-immersed-in-tomato-juice-during-the-tomatina-in-2005

30 augusti. Tomatfesten i Valenciaregionen då man går bananas och kastar 120 ton mosade tomater på varandra – helt enkelt bara därför att man kan! Sista onsdagen i Augusti. Man ska ha vita kläder och om du är chicken ska du skydda ögonen med simglasögon. Skojar inte, detta är på riktigt! Sjukt kul och finns även extrajobb för de som gillar att städa gator. Har inget med vegetarianer att göra men man får dock äta hur mycket av tomaterna man vill och vågar.

—-

Rio Carnival

16ee273231107b7655bc082e068ab029

Rio de Janeiro, Brazil - February 9, 2016: Beautiful Brazilian woman of African descent wearing colourful costume and smiling during Carnaval 2016 street parade in Rio de Janeiro, Brazil.

Rio de Janeiro, Brazil – February 9, 2016: Beautiful Brazilian woman of African descent wearing colourful costume and smiling during Carnaval 2016 street parade in Rio de Janeiro, Brazil.

cs36109298a-reveller-of-moc

brazil-carnival-rio-costumes

24 februari – 1 mars 2017. Världens största och glittrigaste sambafest. Hålls i Rio de Janeiro och varvas mellan de professionella sambaskolorna och street-sambafester. Mycket glädje, mycket hud, mycket glimmande diamanter och en vansinnig färgexplosion. Tunga basrytmer och tusen leende ansikten. Om ni vill gå på fest så är det här festernas fest. Ett party som hållit på sedan 1723!!!! Brasilianarna kan det där med fest, är det inte fotboll så är det dans!

Mardi Gras

18efoz9try0j5jpg

28 februari. Även om detta firas runt om i världen (i Sverige är väl det närmaste fettisdagen då vi svullar semlor) så är det bara karnevalen i New Orleans som gäller. Högtiden är något så konstigt som faktiskt en kristen högtid som gått crazy (som typ alla andra som spårat). Grejen är att man ska bokstavligen svullna fett innan fastan och bekänna sina hemska synder ursprungligen men det är det ingen som minns utan nu springer man runt med tusen halsband och masker i Louisiana och typ dricker och försöker köra ”bakissmällan” ggr 1000. Om ni undrar vad Mardi Gras egentligen betyder eftersom det knappast låter amerikanskt så är det ett franskt namn för ”Fet Tisdag”.

—-

Spring Break

istock_000017269589large

Mars. Det mytomspunna sportlovet för amerikanska ungdomare. För er lite yngre. Då man åker till Fort Lauderdale, Florida eller Cancun, Mexiko för en vecka då man gör precis allt man aldrig vågat göra innan under stekande sol, minsta möjliga kläder och tequilashots. Här gör man sin första allt. Brukar oftare sluta med tårar än härliga upplevelser man minns men om man har lite självkontroll kan det bli ett galet minne för livet.

Il Carnevale di Venezia

carnevale_venezia_700a

maxresdefault

4-9 februari. Karnevalen i Venedig. Ok allt verkar hända i februari och i latinoländer! Denna karneval är karnevalernas karnival. Där du får klä ut dig i förföriska masker. Gå på banketter, konserter, parader och titta på splittrande fyrverkerier. Allt med en europeisk kulturempirisk flärd. Av hävd tradition var det här den enda möjligheten för aristokrater att träffa bönder bakom maskernas förföriska doldhet. Startade 1268!!! Mest kända festprissen är såklart legenden Don Juan. Påhittad eller äktaAbout

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Festival Bucket List' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com