Frimurare grad X….

20131128_090719

För några år sedan hittade jag den här bland en massa krams på ett bord på torget i Visby. Eftersom jag är frimurare och känner igen symbolerna var för sig blev jag nyfiken och köpte den. Nu frågar jag på många olika håll om någon vet var den används. Jag kan betydelserna -som är ganska många eftersom båda symbolerna finns i många gamla kulturer. Jag har mina teorier, men det blir intressant att se om dom stämmer…

Den yttre ringen är ouroboros, ormen som slukar sig själv. Den finnd till och med i Mayakulturen. Strecket till höger om ögat ser egyptiskt ut. Jag kan symboliken och behöver inte ytterligare kunskap om den, men vilka använde/använder just den här. Jag tror att det är en orden…

Smycket är gediget och tungt!


About

Förhållandevis ung och vital trots snart 79 år. Jag har en firma ihop med min fru, Singsong HB. Vi säljer mig och min musik, både egna sånger och ca 600 andra varav en hel del Country av det mogna slaget, Cash, Kristofferson, Jennings, Willie Nelson och en del Australiensisk country som jag nog är ensam om. På hösten fiskar jag och plockar svamp, på sommaren fiskar jag och drar runt i skärgården med min fru och en del av våra barnbar i vår lilla kabinbåt. Vi bor på Seskarö och eftersom vårt hus ligger i skogen utan grannar största delen av året kan hundarna vara ute när dom vill (inte drivande hundar). Bilden är en skugga i snön av mig och min häst. Jag sjunger Ghostriders in the sky så den passar mig perfekt. Hästarna är i Finland sedan några år så nu rider vi inte.


'Frimurare grad X….' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com