Glamour against reality

OK, så jag startar upp mitt skrivande efter långt uppehåll. Medan jag skriver värmer jag renköttsoppan från i förrgår till lunch. Idag skottar jag grovt grus i skottkärran och flyttar det till annan plats. Lagret i carporten var så tjockt att framhjulen på min Roma Home grävde ned sig. Bra träning för en gubbdjävel som fyller 77 om drygt tre månader. Det blir måååånga lass! När jag är klar skall jag rensa svamp.

Så en liten berättelse ur verkligheten:
Jag jagar inte längre, men under alla år har vi haft gott om älgkött, fågel och hare. Min fru ville göra “Tjälknöl” av ett stycke fint älgkött. Det skall saltas och sedan ligga i ugnen i c a 8 timmar på 70 graders värme. Det blir ungefär som rostbiff..
Hon gjorde allting rätt, satte ugnen på 70 och gick till sängs.

Min son Robert var hos oss med sin katt, en Norsk Skogskatt som bara var inne första dagen och sedan ägnade sig åt att utrota allt levande under våra uthus. Den kom inte ens in på nätterna.
Graderingen på den spis vi hade gick bara till 100 och det motsvarade 300 grader.
Ergo, hon hade utan att veta det satt värmen på ca 170 grader!
På morgonen när hon tog ut “knölen var den liten och kompakt samt svartbränd. Hon slängde ut den i snön.
När hon senare släppte ut hunden hittade han köttbiten och började tugga.

Alltså det är hunden till vänster! Tyra äter inte katter!

Robert vaknade, gick ut på verandan för att ta morgonblosset, rusade in och skrek “Simba äter upp katten”!
Döm om hans lättnad när han fick verkligheten klargjord. Jag var borta på spelning.

Glamour är skönhet, sex och god mat! Uppätna katter är reality…

Save

Save

Save


About

Förhållandevis ung och vital trots snart 77 år. Jag har en firma ihop med min fru, Singsong HB. Vi säljer mig och min musik, både egna sånger och ca 600 andra varav en hel del Country av det mogna slaget, Cash, Kristofferson, Jennings, Willie Nelson och en del Australiensisk country som jag nog är ensam om. På hösten fiskar jag och plockar svamp, på sommaren fiskar jag och drar runt i skärgården med min fru och en del av våra barnbar i vår lilla kabinbåt. Vi bor på Seskarö och eftersom vårt hus ligger i skogen utan grannar största delen av året kan hundarna vara ute när dom vill (inte drivande hundar). Bilden är en skugga i snön av mig och min häst. Jag sjunger Ghostriders in the sky så den passar mig perfekt. Hästarna är i Finland sedan några år så nu rider vi inte.


'Glamour against reality' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com