Good news travels fast, bad news travels faster

Ok nu ska jag gå emot den här otroliga socialmediala hetsen som premierar att man visar upp allt som går bra. JAG HAR MISSLYCKATS! Katastrofalt. Jag har haft en enda mentor i mitt liv och han var ställföreträdande koncernchef på Skandia. Han har lärt mig så otroligt mycket brutala sanningar som ofta inte var särskilt kul men äkta.

En av hans livsdeviser när han startade ett internationellt bolag som innefattade 25 dotterbolag allt från Japan till Colombia var att man alltid måste bjuda på misslyckanden och det snabbt. Att man får svälja pinsamheten om misslyckanden och istället låta hela världen få veta om vad man gjort för fel. Han även gick ut offentligt och sa att han betalade för att folk skulle våga gå emot det som vi naturligt vill mörka för misstag. Att torgföra misstag är oftast mer effektiva än att skryta om saker man lyckats med. In the larger scheme of things.

Så jag har misslyckats. På en väldigt liten nivå men i min värld viktig sådan. Alltså katastrofmisslyckats. Mitt självförtroende har fått sig en extremt hård törn.

Det handlar om något så enkelt som min (uppenbarligen brist) på gröna fingrar. Slutsats är att alla mina växter och plantor har totalavlidit. Jag är känd för att alltid ha en halv djungel hemma. Jag tycker att de är otroligt vacker estetiskt och ger bra luft. Vi människor lever ju i symbios med växter. De vill andas in koldioxiden vi andas ut och tackar oss med att leva på det och andas ut syre som vi lever på. Inget som plastväxter klarar.

Men nu till den frustrerande problematiken. Växter är levande organismer och kräver skötsel precis som en valp, bebis eller svärmor. Så nu har jag total panik för plantor o växter som jag haft i flera år alla valde att tvärdö -allihop samtidigt.

 

 

Varför har jag listat ut nu.. tror jag. Jag har garanterat gjort generalfelet att övervattna dem och inte haft tillräcklig dränering. Samt inte bytt jord tillräckligt ofta ihop med undermårerlig konstgödning. Viktigaste lektionen lärd är att en planta inte dricker mer bara för att det är soligt och sommar. Min egen nu smått pinsamma livsdevis om att lagom är bäst i vårt mellanmjölksland har aldrig svidit så äkta. Nu ska jag bjuda hem nya plantor på dans. Hoppas jag inte mördar dem med.


About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Good news travels fast, bad news travels faster' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com