Got To Hurry Records

Got To Hurry Records

Got To Hurry Records

 

 

Jag har varit i många skivaffärer i mitt liv. Den första av dignitet för mig själv var Waidele på Fredsgatan i Göteborg. Där upptäckte jag det mesta av den musik som skulle komma att forma mitt liv. Därefter har det blivit en hel räcka under åren i bland annat Göteborg, Stockholm, London, New York, Los Angeles – till och med i Patong och Kuala Lumpur.

 

 

Men ingenstans har jag varit i någon skivaffär som Got To Hurry Records på Yxsmedsgränd 4 i Gamla Stan, Stockholm. En kronjuvel bland skivaffärer vilken drivs av de båda entusiastiska bröderna Lasse och Bosse. Två finsmakare i musik med förkärlek för 60 & 70- tals musik. Två artister Lasse och Bosse kan det mesta om är Frank Zappa och Bruce Springsteen.

 

Backstreet Magazine

Backstreet Magazine

 

 

I trettio år har Lasse och Bosse haft Got to Hurry Records och det var kärleken Bruce Springsteen´s musik som fick mig att söka upp brödernas skivaffär första gången. Jag flyttade upp till Stockholm på dagen ett år efter Bossen två legendariska spelningar på Ullevi 1985 och hamnade snart i en tvårumslägenhet i Gamla Stan, på Köpmantorget. Från Gamlestan till Gamla Stan således.

 

 

Tack var de två Bruce-konserterna på Ullevi var min Boss-abstinens outhärdlig. Bruce var vid den här tiden oerhört snål med livematerial och det verkade gå flera år mellan konsertbesöken. Av en slump gick jag förbi Got To Hurry Records under en promenad och jag gick in. Den impulsen skulle komma att kosta mig många tusen kronor under åren för på Got To Hurry kunde jag hitta de mest fantastiska inspelningar med främst Bruce. De verkade ha allt, de där bröderna.

 

 

Got To Hurry- brorsa

Got To Hurry- brorsa

 

 

Det var här jag upptäckte och började konsumera det fantastiska och initierade fanzinet Backstreet Magazine. Jag slukade allt och har gissningsvis minst ett par backar väl tummade tidningar i en källare någonstans. Under en USA-resa för mer än 20 år sedan träffade jag en snubbe i Asbury Park, New Jersey som hade någon slags anknytning till Backstreet Magazine. Till och med denne person kände till Got To Hurry Records i Stockholm. Inte illa pinkat av två bröder med ett brinnande intresse.

Hur mycket material som helst - Got To Hurry

Hur mycket material som helst – Got To Hurry Records

 

Främst CD och Vinyl

Främst CD och Vinyl

The counter

The counter

 

 

Got To Hurry har förstås inte bara Springsteen och Zappa plattor – man är kanske den mest välsorterade 60/70-tals butiken i Stockholm. När man köper en platta här går man oftast här ifrån med inte bara plattan utan även med en eller flera anekdoter om artisten man just köpt plattan med. Ett besök på Got To Hurry är inte bara ett kliniskt skivköp, det är även en värdefull historielektion.

 

 

För den som är intresserad av “Fame-spotting” är Got To Hurry Records en utmärkt oas. Jag kan inte räkna alla bekanta ansiktet jag sett riktade mot de digra skivbackarna. Efter ett tag i Gamla Stan och huvudstaden blev det så att jag gick dit så ofta jag kunde. Inte nödvändigtvis för att alltid köpa en skiva utan även för en plastmugg Néscafe och lite skvaller, eller kanske mer en historielektion. Lasse och Bosse är två levande musiklexikon.

 

 

En sådan här genuinitet och intresse blir idag allt svårare att hitta bland alla månglare och andra krämare, inte minst i musikbranschen. Fast visst, på Got To Hurry kan man till och med hitta bland annat Frank Zappa öl.

 

 

Rockstjärneöl

Rockstjärneöl

Got To Hurry ligger som jag tidigare skrev på Yxsmedsgränd 4 i Gamla Stan och var denna pärla till stadsdel finns vet ju alla. Yxsmedsgränd är en tvärgränd till Väster Långgatan. Kollektivt tar man sig hit med bland annat tunnelbannan och det är förstås Gamla Stans tunnelbanestation som gäller. Men egentligen är det promenadavstånd från innerstans alla håll och kanter så att säga

 

 

Got To Hurry - Yxsmedsgränd 4

Got To Hurry – Yxsmedsgränd 4

 

 

Så har ni vägarna förbi, missa för allt i världen inte chansen att titta in på Got To Hurry Records. På ett eller annat sätt går man alltid därifrån med någonting. Det behöver nödvändigtvis inte vara en skiva – det kan lika gärna var kunskap i någon form och då inte sällan kunskap om den artist man av någon anledning håller högst. Det är värdefullt i dessa tider då musik är en handelsvara som blir allt mindre fysisk. När man tittar ner där i gränden och det är fint väder kan man se dem sitta där – ensamma eller tillsammans – i en solstol. Beredda att leverera – som alltid.

 

 

I en gränd, i en solstol

I en gränd, i en solstolAbout


'Got To Hurry Records' have 1 comment

  1. January 6, 2015 @ 10:03 PM Peter Diedrichs

    Underbart ställe! Klev ut med två psychedeliavax jag inte hade en susning om innan, nu två favoriter. Det blir fler besök framöver där för min del, en anledning i sig att besöka sthlm!

    Reply


Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com