Hata Systembolaget – äg din egen tid

Pers_Lilla_Röda_BIB

Ni som känner mig vet att jag är en passionerad kock och en vinälskare deluxe. Det betyder att jag älskar alla matprogram men mest av allt gillar jag ”Vad blir det för mat”. Per Morbergs stil med smutsiga fingrar i grytan, den kastade handduken runt axeln och det virvlande slänget med såser och verktyg över hela köket är det som jag älskar mer än något. För det är precis så jag lagar mat även jag. För mat är erotisk, exalterande och det ska göras med bravur!

Men jag har ett stort problem. Efter att bott femton år utomlands så är det helt osannolikt sjukt att vi fortfarande har ett Systembolag hemma. Ett monopol ägt av staten. Som säger att drick så mycket som möjligt bara ni köper av mig men drick inte för mycket då hjälper vi dig. Vilken statlig sinnessjuk dubbelmoral.

Men är man en bra kock så måste man finna bra möten med sin mat med alkoholhaltiga drycker. Precis som Morberg gör. Men misströsta inte kära läsare! Jag har hittat lösningen. Igår ramlade jag in på en sida som säljer detta (helt lagligt) jag vet…det hade vart lite häftigare om det hade vart bootleg men ändå, de säljer allt detta på nätet med hemleveranser. Så FUCK bolaget!

Dessutom säljer de Morbergs nya viner som jag testat och är helt fantastiska om vi nu ska surfa vidare på denna våg. Han kan sina grejer. De passar utmärkt till rätter som är lite tyngre som kött. Med smaker av frukt som svarta vinbär, blåbär, och lite sexiga kryddor som muskot och vanilj.

Ett hett tips från mig är att när ni lagar såser. Som för exempel en enkel köttfärssås är att slänga i en skvätt av hans vin i såsen. Den kommer att ge dig en munorgasm som kommer explodera. Vänta jag är inte snål ni ska få mitt hemliga recept på min unika klassiska rätt:

Barilla spagetti

Köttfärs

Färska championer

Lite choppad chili

Vitlök

Rosépeppar

Svartpeppar

Färsk basilika

Tomatpuré

Salt

Ett glas rött vin

En deciliter Cream Frech

Per_Morberg_Cab_Sauv

Koka spagettin i lite salt och olivolja och ta av det när det är ”al dente”. För fan överkocka ALDRIG pasta. Servera med en fräsch rå ägggula och ett jordskred av permesanost! Viola! Jag vill poängtera att det största misstaget alla gör i denna rätt är att slänga i krossade tomater. Det är totalt vidrigt. Tomatpuré och Ketchup är det som ger tomatsmaken, krossade tomater ger bara en blaskig smak av snålhet.

Jag glömde nästan. Vilket rödvin behöver ni till rätten när ni inte orkar gå till Bolaget. Ni hittar det här både Morbergs och annat: www.vinsajten.com

Sen glömde jag säga en sak. Efter en resa i Skottland som var ett av mina bästa Whiskeyäventyr så behövs en slurk single malt till efterätt. Föreslagsvis en:

Glenmorangie Quinta Ruban är en sammetslen Single Malt för den självklara, dynamiska whiskyälskaren av lyxmärken.

Glenmorange_quinta_ruban-1 kopia

 

www.vinsajten.com

Gino Lundqvist

gino@mensworld.se

 


About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Hata Systembolaget – äg din egen tid' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com