Hot Island Race – Grisslinge Havsbad

Så var det återigen dax. För trettionde året i rad. Hela Grisslinge Havsbad var full av små häftiga racingbåtar som alla såg ut att vara inspirerade från antingen rymden eller Batman. Tre olika klasser tävlade, och de flesta i de mindre klassarna var totalt orädda barn som istället för blod gick runt med bensin i ådrorna och fart i blick. Mellanklassen hade ovanligt många deltagande, hela sexton stycken vilket gjorde att de alla inte ens fick plats att starta från bryggan. Vroooom Vroooom!

 

IMG_2383

 

Dagens väder var visserligen inte ultimat denna dag med växlande molnighet och blåst. Ska man flyga fram som en galning på havet vill man helst ha en spegelblank yta, annars finns risk att man gör en bakåtflipp och vattnet var inte mer än fjorton grader denna spännande dag. En ambulans stod därför redo på stranden för alla eventualiteter. Detta är en ganska nischad sport som inte så många känner till. Även SM gick i en gren men ingen TV-kanal var närvarande. Det hindrade dock inte dessa entusiaster.

 

IMG_2386

IMG_2384

Men man måste imponeras av hur ungarna törs köra som vettvillingar i dessa farter, och inte bara killar utan även tjejer med något vilt i blick. Det var häftigt att höra dessa vrålande motorer jaga varandra över fjärden denna annars sömniga söndag. Den största klassens maskiner såg ut som Space Shuttles. Det var visserligen bara två av dem som tävlade mot varandra men HELVETE vad de gick fort! Mellanklassen som var störst med sexton ekipage fyllde hela viken i ett stim, där omkörningarna överlappade varandra. Kändes lite som go-kart fast på vattnet. Känner mig riktigt sugen på att få testa på detta någon gång trots att jag ju är en seglare mycket mer än en motorbåtsmänniska. Rekommenderar varmt att åka ut dit nästa år, sitta på Grisslinge Krog som håller utebaren öppen en sista gång just för detta, med en öl i handen, avgaser i ögonen, motorvrål i öronen och flygande bat-mo-boats i ögonen! Ovanligt och kul!


Tagged: , ,


About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Hot Island Race – Grisslinge Havsbad' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com