Ida Touvinen – Nyårskrönika

Låt oss fokusera på allt bra som varit 2016

 Julafton 2015, jag och min man har haft samma tanke när vi köpt julklapp, det är dags för oss att göra någonting för oss, och bara oss! Vår son är då 1,5 år och har aldrig blivit bortlämnad över natten. Jag tänkte mig att året 2016 skulle starta med mys, lyx, och kanske en hel natts sömn och bokade in oss på ett fint hotell i Göteborg, högst upp i en svit. Vi hinner knappt anlända innan vi korkar upp första flaskan champagne. Kvällen är toppen, salongsberusade småbarnföräldrar som för första gången efter att barnet kom är för sig själva igen, middagen smakar ljuvligt, rummet osar lyx och vi har bara varandra. 

Klockan 22 sover vi som små änglar av ren utmattning,. Vi är så trötta redan vid 21-tiden att sista timman blir som en kamp att hålla uppe ögonen. 07:30 vaknar vi av en smärre chock med svullna ögon, antagligen för att vi för första gången sovit så många timmar i sträck.
I februari har mannen bokat in oss på en härlig spakväll med hotellövernattning. Återigen är det bara vi, det är härligt, mysigt och jag tror till och med vi sträcker oss till 22:30 den här gången innan vi stendäckar.
Och ja det var väl dem två gångerna vi umgicks på tu man hand det här året, så låt oss ta nya tag i det år 2017. När jag förövrigt ser tillbaka på året som varit skulle jag kunna sammanfatta det med orden, jobb, smink, motorsport, fullt upp!
Låt oss kolla närmare på det. 

Jobb och smink går ihop för mig då jag jobbar som makeup artist. Det är första året jag får känna på hur det är att vilja prestera 100 % på jobbet samtidigt som jag får inse att det ska ske i kombination med att vara en 100% bra mamma. Barnet är viktigast och är självklart alltid nummer ett, men att nå mål och lyckas i karriären är fortfarande en extremt hög prio för mig som bara är 24 år och har en lång väg kvar att gå tills jag kommit dit jag siktar på. Så jag kan väl ta tillfället i akt i denna krönika och be om ursäkt till vänner och familj som knappt sett röken av mig det här året. 
Vill ni hänga får ni antingen handla smink på Mac cosmetics i Göteborg eller blir kändisar och komma in till sminket på SVT, där jag från och med i år är och sminkar emellanåt.

Några av människorna jag jobbade ihop med under sommarkvällainspelning 2016

 

Innan gästerna anländer till min sminkstol.

J
ag träffar många gånger otroligt inspirerande människor i mitt jobb, inte minst på SVT. Jag har jobbat ihop med många härliga, roliga, framgångsrika människor. Men jag måste nog säga att en av dem coolaste jag träffat i år och som satt mest avtryck hos mig är, Stina Hubinette. Men alltså ge dig vilken cool brud. Hon är stuntförare i hollywood, kör massa snabba fräsiga bilar och är på råga av allt skitsnygg. 
Jag som älskar motorsport blir såklart smått avundsjuk men framförallt otroligt imponerad. Hade jag kunnat få prova på att leva någon annans liv för en dag skulle Stina stå högt upp på den listan av favoritkandidater.

Hollywoods coolaste morsa, Stina Hubinette

Även om inte mitt liv består av lika mycket motorsport som Stinas gör det ändå det en del. Eftersom min man kör motocross och en av mina bröder kör roadracing har en hel del av 2016 som tur är tillbringats på olika banor runt om i Sverige. Jag själv har tyvärr bara satt mig i sadeln på min motocross som mest står och samlar damm i garaget en gång. Det får jag se till att ändra på i det kommande året.

Och lilla jag som också gillar fart och fläkt.

 

Det går att ha roligt med motorfordon även på vintern, det kan hela lilla familjen Tuovinen 
intyga.

 

Min pappas hemmabyggda crosscart som vi kör på isen på vintrarna.

Om han får bestämma så flyttar vi tillbaka till Spanien en dag och kör cross hela dagarna.

 

Sådan far sådan son!

 

Något som jag tycker är otroligt kul är att få tillbringa tid med en av mina  vänner Frida Fornander, och blogga och vlogga. Vi startade idaochfrida.com, youtubekanalen ida och frida och idaochfrida på instagram 2016. Det vi gör bäst skulle jag absolut säga är youtube. Ja men om man får skryta lite så är vi faktiskt otroligt underhållande och jag skulle själv våga spå en växande kanal 2017.

På en terrass, en sensommardag, jag och min vän av guld.

2016 har vi även hunnit med att flytta in i ett nybyggt, egenritat hus min lilla familj och jag. Några av årets höjdpunker är definitivt dem olika resor som gjorts. Jag har besökt Spanien och Dubai och hade en underbar solig sommarsemester runt om i Sverige. Verkar som vi var dem ända som lyckades pricka in nästan bara soldagar under vår 4 veckors semester. Som dem soldyrkare vi är letade vi upp solen och körde lite roadtrip efter den. Vi gjorde också en liten ovanligare semester i år när vi tillsammans med mina bröder, alla respektive, barn och pappa åkte till sälen och fjällvandrade. Jag gjorde en upptäckt hos mig själv som jag inte trodde fanns. Eftersom jag är en människa som gärna gillar när det händer och ofta är igång blev jag nästan förvånad över hur otroligt skönt jag tyckte det var att vandra uppe i de stillsamma och lugna bergen med bara alla favoritkillar vid min sida.

Underbart, vackert, rofyllt och stressfritt.

 

På Dubais vackra stränder lärde jag mig en läxa om solskyddsfaktor. Aldrig igen ska jag underskatta den varma ökensolen.

 

Finns det något 2016 lärt mig så är det definitivt att oavsett vart i världen vi bor eller reser är det ingenting som är helt eller perfekt utan dessa två killar. Mitt liv är som mest rikt när jag är med dem.Varje år har sina upp och nedgångar, med och motgångar. Jag väljer att bara fokusera på det positiva, minnas 2016 som en tid av utveckling och ett år av nya lärdomar och rikedomar. Det är häftigt att följa sitt eget barns utveckling, det är också häftigt att varje år lära känna sig själv bättre och utveckla sina förmågor.

Även utseendemässigt sker det förändring på ett år. 
Ida i början på 2016 och Ida i slutet.Ännu ett år har alltså passerat och ett nytt är påväg att börja. Jag önskar er alla ett kärleksfullt, hälsosamt och lyckligt år. Ta hand om er och varandra. Kom ihåg att livet är oförutsägbart och man vet aldrig vad nästa dag har att erbjuda. Lämna inte varandra som ovänner, somna på kvällen med ett rofyllt hjärta och säg ”Jag älskar dig” mer än du brukar. Och med dem visdomsorden avslutar jag det här och tar även själv med dem in i 2017 som ett nyårslöfte till mig själv.

Kram / Ida 


 


About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Ida Touvinen – Nyårskrönika' have 1 comment

  1. January 1, 2017 @ 4:47 PM Nyårs krönika Ida | Ida och Frida

    […] att det man sänder ut till universum är det som kommer tillbaka till en har jag i min Nyårskrönika fokuserat på det som varit bra år 2016. Gå gärna in och läs vad ni tycker […]

    Reply


Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com