IKEAS hemliga köttbullerecept avslöjat!

Haha jag kan på riktigt inte sluta skratta åt den fortsatta hästköttsföljetågen. Nu upptäcker fler och fler livsmedelsproducenter att det har smugits in hästkött i diverse malda produkter. De polisanmäls hit och dit och alla led skyller på varandra. Slakterierna skyller på ignorant okunskap hos franska grossister som inte kan se skillnaden på om färsen kommer från Herr Gnägg eller Fru Muu. Grossisterna skyller på slakterierna att de fuskar. Livsmedelsproducenterna skyller på grossisterna. Men vart finns kontrollerna? Det är ju ändå den som levererar slutprodukten som får ta huvudansvaret mot slutkonsumenten. Hur länge har detta pågått? Vilka andra produkter fuskas det med, allt för att hålla marginalerna uppe? Eller är detta något alla i leden i tysthet varit överens om?

 

 

 

Det roliga är att den mest populära maträtten på IKEA i decennier, de smarriga köttbullarna med lingonsylt och brunsås som dessutom nästan inte kostar något nu fått sitt ”hemliga recept” avslöjat.  Folk (inklusive mig själv) åker dit ENBART för att äta dem ibland. Speciellt utlandssvenskar älskar att åka dit och få en liten smak av hemlandet. IKEA har ju velat hålla det exakta receptet på köttbullarna hemliga, lite som Coca Cola. Men nu fick vi tillslut svaret, både varför de kunnat vara så billiga och vad receptet innehåller. Alltså hästkött. Asgarv och ridå.

 

 

Ps. Även i Kina har skandalen uppmärksammats men med en annan vinkling, där är de fruktansvärt upprörda över att de är lokalproducerade (alltså utan hästkött) när de har gått och trott att de varit tillverkade i Sverige. Men å andra sidan äter de ju både katter, hundar och råttor där så kanske de blir en katt- eller råttskandal där istället. Ds.

 

 

Kramiz – Gino Lundqvist —


About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'IKEAS hemliga köttbullerecept avslöjat!' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com