Jag Frimurare, om frimureriet

Min riddarsköld som följer mig från 8.e graden och långt efter min död. Överskriften är “Riddare av skillnader” och betyder att jag anser att olikheter är den bästa grogrunden för nytänkande.
Bilden är Yang och Yin i form av två delfiner. Ett djur jag lärt mig älska. Yang och Yin är motsatserna som finns i stort sett i allting. Fortitudo betyder “styrka och mod”, utan mod är styrkan outvecklad, utan styrka kan mod bli livsfarligt. Sapientia betyder “Vishet och ödmjukhet”. Klokskap utan ödmjukhet ger avståndstagande och oförmåga att tillgodogöra sig andras åsikter. Ödmjukhet utan vishet gör dig menlös.
Styrka/mod utan Vishet/ödmjukhet kan visa sig katastrofalt och Vishet/ödmjukhet utan styrka och mod kan många gånger göra dig hjälplös i allvarliga situationer. Som synes, Yang och Yin går igen i det mesta.
Detta tillsammans med “Ett vet jag som aldrig dör, domen över död man” och “bättre lyss till den sträng som brast än att aldrig provat spänna en båge” formulerar min livsfilosofi

Idag har jag grad X och inhämtar nu det mesta genom att lyssna på talmännen i logerna när de talar till nya bröder i graderna. Jag har själv varit talman i både Johanneslogen (grad I -III och i S.t Andreaslogen  grad IV-V och VI. För att bli medlem måste du ha en fläckfri vandel och ha en kristen trosuppfattning (den kan vara väldigt olika som min). Du måste ha två faddrar som följer dig genom graderna. De är garanterna för att du är värdig. Det kostar pengar! Du betalar en årsavgift samt deltar i insamlingar till behövande (symbolisk summa). Du kan deltaga i brödramåltiderna efter logerna och mat/dryck är ofta till mycket låga priser, nästan självkostnadspris. Du möter likasinnade och diskuterar i stort sett vad du vill utom politik. Frimureriet är helt opolitiskt. Regalierna är olika i de olika graderna. Från och med VIII graden har du rätt att bära Frimurareringen och designar din egen riddarsköld som skall spegla din personlighetAbout

Förhållandevis ung och vital trots snart 79 år. Jag har en firma ihop med min fru, Singsong HB. Vi säljer mig och min musik, både egna sånger och ca 600 andra varav en hel del Country av det mogna slaget, Cash, Kristofferson, Jennings, Willie Nelson och en del Australiensisk country som jag nog är ensam om. På hösten fiskar jag och plockar svamp, på sommaren fiskar jag och drar runt i skärgården med min fru och en del av våra barnbar i vår lilla kabinbåt. Vi bor på Seskarö och eftersom vårt hus ligger i skogen utan grannar största delen av året kan hundarna vara ute när dom vill (inte drivande hundar). Bilden är en skugga i snön av mig och min häst. Jag sjunger Ghostriders in the sky så den passar mig perfekt. Hästarna är i Finland sedan några år så nu rider vi inte.


'Jag Frimurare, om frimureriet' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com