Julia Franzén – om drömmar, mål & L.A.

Älskar att läsa om människor som förverkligar sina innersta drömmar. Att våga ta risker för att nå målen bortom molnen. Förmågan och förståelsen över att man kan förändra sitt eget livsöde om man bara är tillräckligt dedikerad. DET GÅR! Tron på att viljan kan förflytta berg. Jag snubblade av lycka när jag hittade denna underbara starka människa i Julia Franzén som jag nu terroriserat med frågor kl. 02.30, (Julia´s lokala tid i L.A.)

 

10721115_10154749964335201_1028196696_n

 

Hej Julia! Vad gör du egentligen uppe halv tre på morgonen? Sover inte människor i Los Angeles?

 

Haha ibland funderar jag faktiskt på det! Folk här är så sjukt ambitiösa och produktiva. “Sova kan man göra i graven” är ett uttryck folk lever efter här. De är experter på att fånga båda dagen och kvällen. Det imponerar verkligen på mig! Att kunna träna, göra dagsaktiviteter, jobba OCH gå ut. Jag har alltid varit en nattuggla, det är då alla kreativa tankar kommer fram. Eftersom jag jobbar med mina svenska klienter med personlig träning online så blir det även att jag är vaken på natten för att det är då sverige är vaken!

 

Du är ju en Göteborgstjej och jag börjar ju allvarligt undra om det inte är fler snygga tjejer i Gbg nu än i Sthlm…men vad gör du i L.A? Samt vad är fördelarna och nackdelarna med att bo där istället för i din hemstad?

 

Haha tveksamt, jag var i Sthlm i somras och blev nästan lesbisk! Tjejerna där är ju modell-snygga allihopa. Så är det iofs här i LA också.

Första gången bodde jag här ett år och var au pair. Det var galet, som att vara med i en film ett år med mycket kändisfester och resor. Denhär gången är jag här för att plugga till programledare och spela in min youtubekanal.

Känner mig väldigt färdig med hollywoods nattliv så denna gången lever jag ett hälsosammare liv och fångar dagen mera. Spelar in för fullt varje dag men kommer inte släppa avsnitten förrän jag är helt färdig.

Jag är från Lerum, som ligger 20 min utanför Göteborg. När jag landar i LA känner jag verkligen att jag är HEMMA. Människorna, miljön och mentaliteten. Jag har hittat min plats på jorden med solljus, lyckliga, öppna människor som fyller på energi. Staden där inga drömmar är för höga och alla vill hjälpa en för att lyckas, utan att få något tillbaka. Samtidigt lever alla i nuet och lever varje dag som om det vore den sista. Många tror att detta är en plastig stad, att folk ser ut som plast och har ett hjärta av plast. Den ytligheten finns såklart, men inte mer än i Sverige. Här är folk verkligen äkta intresserade av ens liv, bakgrund drömmar och mål. De har en konversation med en för att de verkligen vill lära sig något nytt om andra människor. Uttrycket “Good for you!” är ironiskt i Sverige, men här gläds dom verkligen åt en om det går bra för en.Ett annat amerikanst uttryck som jag älskar är “Im so exited!” Hur ofta använder man ordet exalterad i sverige?” Det är på nåt sätt “ocoolt” att vara exalterad över småsaker. Jag gläds hellre i onödan J

 

Det jag älskar med Sverige är tryggheten. Det är min plattform, som jag alltid kommer utgå ifrån. Jag har min lilla “människoby” med ett centrum, en pizzeria och en ICA. Man springer alltid på nån man känner, i kassan, på torget eller på gymmet. Jag älskar verkligen att ha den basen. Glida in på pizzerian i foppatofflor och de vet vilken pizza jag vill ha. Jag har mina närmsta vänner som jag inte träffar så ofta pga av att jag reser, men som jag vet alltid finns där. Det är verkligen viktigt! Och min familj såklart. Den röda stugan i Lerums skog hemma hos mamma och pappa kommer alltid vara platsen jag känner mig mest som hemma. Sen är det mycket annat som är helt fantstiskt i Sverige när det kommer till politik, sjukvård och skola.

Målet för framtiden är att inte behöva välja mellan Sverige eller Los Angeles. Jag vill ha ett hem i varje land och bo i LA under vinterhalvåret.

 

10720913_10154749964165201_805410822_n

 

Du har gjort en fantastisk galen men lyckosam resa, du har gått ner 25 kilo på 7 månader! Det låter ju fullständigt osannolikt när man tittar på före/efter-bilderna. Många läsare har säkert tusen frågor om detta men jag tar några av dem. Hur kommer det sig att du blev överviktig från första början och vad fick dig att vilja ändra på det?

 

Efter mitt drömår i LA, där det hela tiden var något att vara motiverad för: poolpartyn, resor och kändisfester, så dog motivationen fullständigt när jag flyttade hem igen i november. Lagom till jul hade jag äntligen möjlighet att få äta svensk mat igen! Jag gick upp 25kg även fast jag tränade mycket hela tiden. Till maj bestämde jag mig för att utbilda mig till personlig tränare, i hopp om att få motivationen tillbaka! Det hjälpte inte, utan blev nog bara ännu mer anti den där fitnesshetsen! Det svåra var att jag mådde så himla bra, jag var tjock och lycklig! Mat är en sån otrolig livskvalité. Jag myste hemma med min familj och närmsta vänner. När jag släppte före & efterbilden blev många väldigt förvånade. “När fan hann du med att vara så tjock?!” Jag är väldigt bra att dölja det i kläder och ta selfies uppifrån haha. I oktober däremot fick det räcka. Jag behövde ett miljöombyte, så jag flyttade till norge för att jobba och gå ner i vikt. Jag gick ner 12 kg de första 2 månaderna. I januari bestämde jag mig för att tävla i bikinifitness, något som var helt galet med tanke på att jag inte alls hade den muskelmassan. Men eftersom jag gått ner såpass fort så tänkte jag att det iaf gick att komma i hyffsat bra form till scenen! Och 7 månader senare stod jag i Globen. Jag var så sjukt stolt över mig själv.

 

10723550_10154749964295201_150289951_n

 

Hur lyckades du gå ner alla de kilona så snabbt? Vilka rekommendationer har du till andra tjejer i din ålder (24 år) som önskar göra det du lyckats med?

 

Det kräver stenhård träning och otrolig diciplin med maten. Jag körde konditionsträning 6 dagar i veckan på morgonen och sedan styrketräning på eftermiddagen. Avlutade dessutom varje styrkepass med svettig intervallträning.

Kosten måste man planera in som vilka andra möten som helst. Det är superviktigt att äta var tredje timme och dricka mycket vatten. En kost bestående av protein och bra fetter och kolhydrater är nyckeln till drömkroppen.

 

10719250_10154749964130201_1737323607_n

 

Sverige kokar av politik just nu med tanke på valet och hur det slutade. Du som har lite distans, hur tycker du valet slutade och hur viktigt är egentligen politik. Hur engagerad ska man vara?

Jag tycker det är fantastiskt att alla får vara med att bestämma, vi har det så otroligt bra i Sverige. Kanske för bra? Jag tycker folk snöar in sig på egentligen rätt onödiga problem och inte tänker på det som verkligen är viktigt här i livet.

 

10694925_10154749964220201_1027489006_n

 

 Om jag kallar dig ”lilla gumman” som ska komma ner från dina rosa moln och sätta fötterna här på jorden hur reagerar du då?

 

Det är det absolut värsta jag vet! Lyckligtvis umgås jag inte med såna människor, men ibland möter jag dom. Jag vill inte vara på jorden! Jag vill alltid sväva på rosa moln och tro på magi! De kan ge vilka råd de vill, men jag tar bara råd från folk som lyckats med MIN dröm. Här i LA kryllar det av folk att imponeras av.

“Listen, smile, agree. And then do whatever you were gonna do anywway.”

 

10716008_10154749964160201_672614207_n

 

Vad är ditt livsmotto?

 

Det är uttjatat, men utan tvekan det bästa någon någonsin sagt: “You only live once, but if you do it right, once is enough.”

Jag har tidigare jobbat med äldre och det är bland det häftigaste yrket jag haft. Att varje dag få träffa människor som levt ett HELT liv, och faktiskt har svaret på vad meningen med livet är, för dom har ju levt det. Jag frågade ibland om de hade något tips på vad jag ska tänka på nu när jag faktiskt är i BÖRJAN på mitt liv. Nästan alla svarade alltid samma sak: LIVET GÅR ALLDELES FÖR FORT! Det känns som det var igår jag var 20 år. Inte trodde jag att jag skulle bli såhär gammal och skruttig en dag. Man tror man är odödlig, men helt plötsligt sitter man här, så har man levt ett helt liv. Gör det du känner för. Ångra ingenting som fått dig att le. Var inte fast i ett dåligt förhållande, det finns en “perfect match” för alla, dumpa alla tills du träffar honom och var singel istället. Res. Fastna inte i tråkiga rutiner, var inte för bekväm. Våga chansa! Visa upp dig i underkläder så länge du kan, rätt som det är så är du ett skrynkligt russin med taxöron till tuttar! Var stolt över din kropp! Ha på din tighta korta klänningar så länge du kan, rätt som det är är du för gammal! Alla är överens om att livet går alldeles för fort.

 

Sen en fråga på engelska eftersom du bor i USA. What makes you really gay?

 

Haha gay? När jag umgås med mina gaykompisar? Då blir man sjukt mycket gay. Alla människor brinner för något. Vad brinner du för? Ser man bara på dina bilder verkar mycket handla om ditt yttre? Eller är det enbart en fördom? Mina passioner i livet kan nog sammanfattas med livscoachning, personlig träning och hollywood. Hur man lever sitt liv fullt ut genom att följa sin dröm och må bra både psykiskt och fysiskt. Frihet och självständighet.

 

Berätta något extremt pinsamt du varit med om som nästan ingen vet om!

 

Oj, det är mycket! En gång fick jag min mens ute på krogen i Hollywood, och då kunde man köpa BINDOR på toaletten, tyvärr bara i XXXXL så det var mer som en blöja som gick från svanskotan upp till naveln. Dagen efter när vi tittade på bilderna med blixt ser det ut som att jag har en suspensoar under min supertighta klänning! Hade vart lugnt om bara vi hade bilderna, men paniken uppstod när jag insåg att andra också tagit bilder på mig med den där hemska iphoneblixten! Så nu går dom antagligen runt och tror att jag egentligen är man. Lite pinsamt.


About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Julia Franzén – om drömmar, mål & L.A.' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com