Katastrofvalet – omvärldsbevakning

Politik: Aldrig i Sveriges spännande historia har så många medborgare varit så sorgsamt missnöjda som med valresultatet anno 2014. Allt är bara en hopplös politisk gegga. Alla är svåra förlorare. FI missade 4% – spärren. Alliansen förlorade. Moderaterna tappar sina två viktigaste personer, det radarparet som gett Sverige guldglans och framgång när resten av Europa frustrerat går på knäna. Vänsterpartiet sliter frustrerat sina kommunistiska gråa hår därför att de inte får vara med att leka trots rödgrön seger.

 

Sossarna gjorde ett lika dåligt val som sist och fick exakt lika många röster men eftersom alliansen tappade så står de nu som ”vinnare”. De enda som gått fram är SD – till allas förskräckelse utom för de som just röstat på SD. Men ingen vill fortfarande ta med dem ens med en tång så den enda makt de har är att skapa ännu mer oreda och stolt mästra över sin nya framgång.

 

Stefan Löfven har en hopplös uppgift. Nu försöker han locka alla till sin sängs med löften om eftergifter. Med andra ord är han numera Sveriges mest kända hora. Det betyder att vallöften som sossväljarna trott på inte kommer att uppfyllas. Övriga media i utomlands skriver handfallna med hakan slående i backen om hur valet kunde gå som det gick med tanke på hur bra Sverige går. Oavsett vad man röstat på så är detta en katastrof för Sverige i stort. En svag regering som måste kohandla om allt kommer inte lyckas med mycket. Det blir bara en mishmash av kompromisser hit och dit och det kommer sänka detta land. Inget land mår bra av en svag regering. Röstar SD dessutom på Alliansens budgetförslag istället för Sossarnas kan det till och med bli extraval. KATASTROF är ett alltför vagt ord.

 

gudrunschyman

 

Hälsa: Är det bara jag som inser att en av världens genom historiens farligaste epidemier – EBOLA is running loose i Afrika? Ingen bryr sig. Måste den verkligen sprida sig till västvärlden för att någon ska reagera? Då är det ju för fan försent! Folk glömmer så snabbt. T.ex. Hur många miljoners miljoner Européer dog inte i Spanska sjukan, Digerdöden osv..??? Hur många miljoner kronor lades inte ner på att vaccinera hela Sverige mot fågelinfluensan (dessutom helt i onödan), men inget görs åt detta. Den måste kvävas i sin linda! NU!

 

o-EBOLA-570

 

Sport: Damlandslaget i fotboll kvalificerade sig till VM. Grattis. Förbundskaptenen Pia Sundhage som många tar för ett skämt blev även vald i en undersökning som den de helst hade velat ha som Chef, före Erik Hamrén, Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven och många andra. Grattis igen.

 

14908373-8XMEX

 

Nöje: Anders i Big Brother kissar på golvet utanför sovrummet. Det är i och för sig inte första gången det händer i det skandalomsusade sociala experimentet Big Brother. Vem minns inte killen som öppnade en tjejs handväska i vardagsrummet och kissade i den? Är detta vanligt eller? Gör ni det hemma också?

 


About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Katastrofvalet – omvärldsbevakning' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com