Kontrasternas vår

I takt med att kylan till slut om än ovilligt, kastat in handduken och knäat för ljummare kindsmekande vindar börjar en knoppande sommar sätta griller i huvudet på oss världsmedborgare. Ena sekunden är de första bleka seglen satta i skärgården, VM-guld i hockey firas med marinadrykande grillar och vi blir återigen påminda över att man borde lärt sig från förra året och året därinnan att man ska använda solskydd första dagarna i solen, samtidigt kör någon vansinnesfärd på Drottninggatan och mejar ner folk till höger och vänster och självmordsbombare i Manchester demonstrerar att de numera ska anses vara ett normalt inslag i våra privilegierade liv.

Det hände säkert lika mycket hemskheter för 200 år sedan men aldrig blir dessa hemskheter så påtagliga idag med den ögonblickliga live-feed media ger oss i samma sekund det händer oavsett var på vårt blåa klot. Det blir lite paradoxalt svårt att förhålla sig till allt detta samtidigt som sommaren är på väg, den välsignade tid vi åtminstone i detta avlånga, nordliga land ser som den levande halvan av året.

De säger att vi ska gå på festivaler och leva precis som vi vill för att ”de inte ska vinna”. Samtidigt sitter en av Sveriges mest kända terrorforskare i SVT och säger att han övertalade sin son att inte gå till Sergels Torg och fira guldhjältarna därför att det ändå fanns en liten chans att något skulle kunna hända. En balansgång svår som någon, när man ställs inför ett hot man omöjligt kan skydda sig mot. Att göra en riskanalys för att gå med på någon stor tillställning med väldigt mycket människor samlade går helt enkelt inte. Att vara extra uppmärksam hjälper inte om den unga charmiga killen bredvid dig plötsligt exploderar i ett hav av död. Frustrationen över det nakna faktumet att man inte kan göra något åt saken är nästan överväldigande.

Men vad kan man göra då? Ja inte mycket mer än att flytta ut på obygden, isolera sig och betala mer skatt så vi får mer resurser till att bekämpa terrorn. Alternativet är att tänka att ”det händer ändå aldrig mig” och köra på som vanligt. Så tänker jag göra. Sometimes ignorance is a blessing.About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Kontrasternas vår' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com