Kul omvärldsbevakning!

Ett av mina första jobb var att läsa all media och sen ta ut essensen av det som skrevs och sedan skicka dessa ”press clippings” till min Chef som varje dag var i ett nytt hörn i världen. Då var det såklart fokus på företaget i allmänhet och honom i synnerhet. Men än idag sitter det där i. Älskar att läsa nyheter och vara uppdaterad i allt som händer. Kanske jag borde köra en uppdatering här regelbundet? Dock denna gång med bara sådant jag finner intressant, dumt, kul, komiskt eller allmänt galet? Såklart ihop med mina egna kommentarer! Vi gör ett försök!

 

929738-15392754-640-360

 

Sport: Zlatan tar inte åt sig av Anders Svenssons kritik att svenska landslaget skulle göra bättre ifrån sig utan Zlatan eftersom han tar för mycket plats. Zlatan svarar med att ”det är kul att han får synas lite” samt sedan lovar att heller inte ta även rekordet på flest spelade landslagsmatcher från honom.

 

Kommentar: Zlatan har mognat. Anders är övermogen.

 

1355936

 

Politik: Sossarna kan inte svara på någonting. Vilka ska de bilda regering med? Hur ska vi göra med kärnkraften? Eller förlåt, jo några frågor kan de svara på, nämligen att de ska höja bidragen samt göra en massa reformer och det gör de som vanligt genom extremt kraftiga skattehöjningar!

 

Kommentar: Gillar man lotterier där man aldrig vet utgången, (man kan ju vinna!) men att man med nästan all säkerhet är medveten om att man kommer förlora så röstar man på Sveriges mest oerfarna (och fulaste) partiledare.

 

Flag of Finland

 

Näringsliv: Finland har det senaste decenniet levt på två saker; skogsbruk och Nokia. Nokia har gått åt helvete och skogen är på samma väg.

 

Kommentar: Finland är det enda land i världen där ett minoritetsfolk styr landet och har alla pengar och all makt. Nämligen finlandssvenskarna. Visste ni det? Ungefär som att samerna skulle äga Sverige. Gissar att fler finnar vill ”försvenska” sig nu.

 

[ref]prestart

 

Kultur: Roy Andersson vann som första svensk någonsin det finaste priset på Venedigs filmfestival, Guldlejonet, för sin film; En duva satt på en gren och funderade på tillvaron”.

 

Kommentar: Grattis Roy! Kul för Sverige. Att kunna vinna det finaste priset med den absolut tråkigaste filmtiteln i världshistorien gör ju dig…ja ännu mer historisk! Har någon ringt Guiness rekordbok?

 

paulina

 

Nöje: BigBrother-Paulina gav epitetet ”Cayote Ugly” ett nytt ansikte. Så läcker, glamourös och flärdfull när hon kom in. Utan smink och under press – då var det en annan visa. Bölande, gnällig, blek, finnigt ful och hatfull mot alla. Resultatet? Sviken av sin bästa vän och åkte ut först av alla.

 

 Kommentar: Karma is still a fucking bitch.

 

10534710_10154581492150704_5555712903885401784_n

 

Väder: Efter regn kommer sol. Underbart. Men efter regn kommer även svampar. Svampar lever i symbios med träd och är egentligen ett nätverk av trådar under marken men ”blommar ut” på höstkanten när de får vatten på sin tillväxtkvarn och poppar upp på ytan. Finast är den röda flugsvampen som enligt legender åts av bärsärkar för att bli sådär totalt vansinniga att de inte kunde slåss utan att bry sig om sin egen säkerhet. Skogens guld är således up for grabs!

 

Kommentar: Vad är det för svamp alla äter i Thailand som ger en tripp och varför finns inte den här?


About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Kul omvärldsbevakning!' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com