Kyckling med Dragon? Oh yeah!

Dragonkyckling
Quickly made, easy & excitingly different chicken with a lot of drag on!

 

Nu min käre vänner kommer grytorna koka över! För jag har bestämt mig för att dela med mig av mina hemligaste hemligheter till alla matintresserade. Mat är kul, mat är sexigt och så in i norden gott! Vem är då jag att propsa på att inte delge mig mina recept? Ja jag kan inte skylla på att mina föräldrar är kockar och kallskänka, de har inte lärt mig något men de har nog inplanterat intresset. Vad nog knappt inget vet om mig är att jag jobbat som restaurangchef och chefskock för en mindre hotellrestaurang i Dominicanska Republicen. Där hade vi varje dag en ”Today Special” som inte var med på menyn.

Mitt jobb var att varje dag fixa den och även tillaga den. Det var faktiskt som en hemlig dröm som gick i uppfyllelse att få laga mina egenkomponerade recept på min egen restaurang! Jag hade fria händer och gick såklart totalt loss i köket där jag bossade över 3 kockar.

Nu hemma i Stockholm igen på min hemmaplan så känner jag att jag faktiskt kan få bjuda på några av mina recept som gick hem så bra där i Karibien. Alltså innan jag öppnar min egen sylta. Då får ni låtsas att ni inte känner till dessa hemligheter. Jag litar på er mina kära läsare. Men ni får i mörkret av era stugor laga dem själva. Det är en present från mig till er. Vi börjar med lite härlig kyckling surprise! Som jag kallar Dragon Suprise!

 

Ingredienser:

1 kycklingfilé per person
valfritt ris (dock ej jasminris)
3 vitlöksklyftor
2 st charlottenlök
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl cream fraiche
1 dl grädde
dragonkrydda
2 msk kycklingbuljong
1 msk dijonsenap
persilja för garnering
sallad

Instruktioner:

Koka ris
Skär kycklingfilén i 4 delar med salt och peppar lägg undan
Stek lökarna först, tillsätt sedan resten av ingredienserna och sist kycklingen
Garnera med med färsk persilja, servera med sallad.


About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Kyckling med Dragon? Oh yeah!' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com