Man tager en bäver

Man sätter sig nere vid ån en vårkväll. Sitter fullständigt tyst och stilla. I skymningen ser man en strimma i vattnet som slutar vid stranden sidan. Efter några minuter kan man hör ljudet av hur den gnager på ett träd. Efter ett tag prasslar det och den kommer till stranden med en trädgren. Man siktar och skjuter bävern. Man sätter sig i kanoten, paddlar över och hämtar den. Flår den och styckar den i bröst, bakben och rygg, svans. Det fetaste på ryggen skär man bort och lägger ryggen i saltat vatten till nästa dag.

 

Nu kokar du ryggen i ca 45 minuter. Ta upp, låt svalna och krydda med malda enbär, svartpeppar och vitpeppar samt vitlökspulver. Lägg ryggen i varmrökugnen som du har alspån och enris i. Efter ca 90 minuter är den klar. Nu kan du ta loss allt kött med hjälp av en liten kniv och med fingrarna. Lägg upp köttet på ett fat, kransa det med grönsaker du gillar, servera med en sås du själv hittar på, gärna med smörsmak och dragon i. Potatis till är aldrig fel. Alternativt rullar du in en blandning av köttet, mosad potatis och grönt i smörat, mjukt tunnbröd, gärna kryddat. Ha gärna en skål med rönnbärsgelé på bordet. Köttet är mycket mört och gott!

Vad passar att dricka till? Tja, ett mörkt öl eller ett gott rött vin. En snaps på rönnbärsbrännvin.

 


About

Förhållandevis ung och vital trots snart 79 år. Jag har en firma ihop med min fru, Singsong HB. Vi säljer mig och min musik, både egna sånger och ca 600 andra varav en hel del Country av det mogna slaget, Cash, Kristofferson, Jennings, Willie Nelson och en del Australiensisk country som jag nog är ensam om. På hösten fiskar jag och plockar svamp, på sommaren fiskar jag och drar runt i skärgården med min fru och en del av våra barnbar i vår lilla kabinbåt. Vi bor på Seskarö och eftersom vårt hus ligger i skogen utan grannar största delen av året kan hundarna vara ute när dom vill (inte drivande hundar). Bilden är en skugga i snön av mig och min häst. Jag sjunger Ghostriders in the sky så den passar mig perfekt. Hästarna är i Finland sedan några år så nu rider vi inte.


'Man tager en bäver' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com