Marie Plosjö – Nyårskrönika

2016

För att börja beskriva 2016 så behöver jag dela med mig av vad som hände 2015. Den 24 november 2015 så födde jag en dotter och som de flesta barnföräldrar vet så kretsar allt kring det nya livet den första tiden. Jag har nu två barn som förgyller mitt liv på så många sätt.  Som varje år så sätter jag upp målbilder på kylskåpet. 2016 var inget undantag.  Jag placerade en bild på mig själv där jag tycker jag ser vältränad, glad och stark ut, jag placerade ut bilder på mina vänner och skrev att jag önskade att jag fick träffa dom mycket mer, bada i turkost vatten , rekordförsäljning av min konst samt nytt hus för att nämna lite.

Första månaderna av året gick så snabbt. Lite sömn eftersom Sienna som vår nykomling hade kolik som märktes av fram tills ungefär fyra månaders ålder. Jag hade en utställning inplanerad i Stockholm på Magno Art i April månad. Så när lillan inte grät för magont, när jag inte bytte blöjor, ammade, lekte med äldsta dottern Lovelia 3 år, nattade barnen så målade jag varje ledig tid.

Första gången jag var ifrån minstingen var den 18 mars då jag var delaktig i välgörenhetsprojektet Woman in red och gick en modevisning i Malmö. Lottade även ut mina designade kuddfodral för ändamålets skull. Det var härligt att äntligen få sminka upp mig och vara glamourös igen.

Jag är helt övertygad om att vi kan allt precis allt vi vill. Allt handlar om prioriteringar. Så när jag fick frågan om jag ville göra ett hårmodelljobb i mars månad så tackade jag ja. Tog tåget upp till Stockholm med min då 4 månaders kolik-bebis. När jag satt och ammade så fixade en av mina absoluta favoritfrisörer Natasha Tolue mitt hår. När jag inte ammade (det gjorde jag i stort sett hela tiden) så passade fotografen Tony på att ta fotona på mig. Under vistelsen som var under någon hektisk dag så hann jag också träffa några av mina bästa vänner. Så här kan jag väl säga att mitt egna liv började något igen.

I april månad hade jag min vernissage på Magno Art i centrala Stockholm. Hela familjen tog sig upp och vistelsen var magisk eftersom jag hann med allt jag ville göra. Försäljningen gick toppen, jag fick träffa mina vänner och familjen fick härlig tid tillsammans. Jag pendlade mellan Stockholm och Skåne mycket vilket gjorde mig gott. Jag har saknat Stockholm och mina vänner. Ytterligare en målbild prickades av då vi införskaffade en Volkswagen-buss i början av sommaren som jag ska utforma till ett konstprojekt. Sommaren har varit en av de bästa. Det började med några vändor upp till Stockholm där solen alltid sken i samband med att jag fick träffa mina vänner.  Jag fyllde 40 år den 30 juni och det firade familjen med att åka till Cypern. I sista stund så bestämdes det att vi skulle till samma hotell som jag och Michel var på för 7 år sedan. Det var då för sju år sedan som tanken om att vi passade ihop dök upp.

Vad jag sedan insåg på plats var att det var just på det här hotellet på Cypern som jag tagit min motivationsbild som jag hade/har på kylskåpet och som jag tittat på varje dag. Det gjorde det oundvikligt för mig att låta bli att gå till samma plats och ta ett foto på mig med samma pose.  Än en gång hade tankens kraft fört mig dit jag själv önskat.  En annan av mina målbilder var ”bada i turkost vatten”. Det fick jag glädjande nog också pricka av.

Jag och min kille hann också med att gå på Aviccis sista koncert i Malmö. Under sommaren så åkte familjen även till Gotland då jag hade ett uppdrag att demonstrera konstnärsfärgen Liquitex artist level på Gotland Art Week. Det var en höjdpunkt. Vädret var underbart och vi kunde slappna av. Det är något magiskt med Gotland.  En annan höjdpunkt var när jag bockade av ytterligare en målbild då jag åkte på SPA-vistelse med min syster och en av mina bästa vänner sedan gymnasietiden.

Hösten gick väldigt snabbt. Detta då det blev bestämt att jag blivit antagen som första svenska konstnären att ställa ut min konst på anrika Ceasars Palace i Las Vegas. Nyårsshowen närmre bestämt.
När ni tar del av min resumé så är jag på plats i Las Vegas.

Mitt 2016 har varit fantastiskt. Jag lever på alla mina fina minnen. Har bra visioner för 2017. En rolig nyhet som jag först delar med mig av till dig är att vi kommer ha ett showroom på Adelgatan 2 i Visby. Redan nu hänger några tavlor där i samarbete med Loveart.se. Utställning i Monaco och Visbyveckan till sommaren. Jag längtar efter att göra det kommande året 2017 till ett ännu bättre år.

Av// Marie Plosjö

ps. Läs om vårt nya kulturcenter här! dsAbout

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Marie Plosjö – Nyårskrönika' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com