Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/8/e/attitude4life.com/httpd.www/wp-content/themes/oldpaper/framework/redux-framework-master/ReduxCore/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 273 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/8/e/attitude4life.com/httpd.www/wp-content/themes/oldpaper/framework/redux-framework-master/ReduxCore/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 286 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/8/e/attitude4life.com/httpd.www/wp-content/themes/oldpaper/framework/redux-framework-master/ReduxCore/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 312 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/8/e/attitude4life.com/httpd.www/wp-content/themes/oldpaper/framework/redux-framework-master/ReduxCore/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 324 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/8/e/attitude4life.com/httpd.www/wp-content/themes/oldpaper/framework/redux-framework-master/ReduxCore/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 343 A4L / Men om man inte har någon bäver?

Men om man inte har någon bäver?

Ibland kommer det ingen bäver! Då går det lika bra med Selleri -om man är vegan, men det är inte jag, så då tar jag en björn i stället. Eftersom det handlade om rygg av bäver så blir det rygg av björn i stället. Man tager vad man haver, sade redan Kajsa Varg!

OK, man går ut i skogen och skjuter en björn, tar ur den  flår den och styckar den. I det här fallet i skogen ca 10 mil utanför Murmansk i Sibirien. Visumet gick ut tolv timmar efter att vi fraktat björnen till lägret. Jag och en kompis, från Lantbruksskolan i Kalix, som fått följa med till Sibirien flådde och styckade björnen. Ryssarna hade en manskapsvagn med sig och en kocka. Hon fick köttet i hinkar men ryggraden gömde jag i en plastpåse och slängde in på golvet i vår bil. Huden tog ryssrna hand om för beredning åt mig. Det var natt och bara vi två var vakna. När vi var klara packade vi allt och körde tillbaka till Murmansk och vidare  till finska gränsen.

Där genomsöktes bilen grundligt av gränsvakterna. Vi hade en Pickup och dom sökte under den , i motorrummet, i baksätet  och på flaket boch unde resevhjulet. Köttet låg på golvet i framsätet i en plastpåse som var smutsig på utsidan och omgiven av tomburkar. Där kollade dom inte. Vi körde hem till Sverige och till Ängesträsk där jag bodde då.

 

 

Vi fick besök av två av mina söner och av Maj-Lis barn. Jag ville bjuda dom på något dom aldrig ätit och det blev björnkött!

Tillagning? Samma som jag gjorde med bävern. Fetare kött och mycket större ryggrad. Jag kokade den i saltat vatten med lite kryddpepparkorn i och under ca 90 minuter. Torkade av den och kryddade som med bävern. Jag rökte den i nästan tre timmar och vi åt med kokt potatis, brockoli och brysselkål en gräddig sås som jag hittade på och som jag spädde med buljongen från koket och grädde. Gissa om det blev gott!

Vi hade inget vin hemma så det blev en grogg som aperitif och öl till maten. Glass och Åkerbärslikör till dessert.

Save

Save

Save


About

Förhållandevis ung och vital trots snart 79 år. Jag har en firma ihop med min fru, Singsong HB. Vi säljer mig och min musik, både egna sånger och ca 600 andra varav en hel del Country av det mogna slaget, Cash, Kristofferson, Jennings, Willie Nelson och en del Australiensisk country som jag nog är ensam om. På hösten fiskar jag och plockar svamp, på sommaren fiskar jag och drar runt i skärgården med min fru och en del av våra barnbar i vår lilla kabinbåt. Vi bor på Seskarö och eftersom vårt hus ligger i skogen utan grannar största delen av året kan hundarna vara ute när dom vill (inte drivande hundar). Bilden är en skugga i snön av mig och min häst. Jag sjunger Ghostriders in the sky så den passar mig perfekt. Hästarna är i Finland sedan några år så nu rider vi inte.


'Men om man inte har någon bäver?' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com