Mord, mord, misshandel….

Samhället har förändrats, mycket till det bättre men även mycket till det sämre. När jag var ung fick man inte sparka på någon som låg på marken, inte slå tjejer, inte slå någon som hade glasögon. Någon gång om året mördades någon i Sverige och då vara det stora rubriker i tidningarna. En deckarroman förr kunde grunda sig på ETT mord. Det räckte för en hel bok! Hur är det idag? Nästan varje dag och ibland flera gånger om dagen skjuts människor, eldas upp eller blir knivskurna i SVERIGE! På FB tror/tycker säkert de flesta att det är regeringens eller invandrarnas fel, men jag tror att det är de vuxnas fel, uppfostran, normer, regler, föredömen, samtal mm saknas snart helt där ute. Föräldrar talar endast några minuter varje dag med sina barn. TV, FB, spel mm har ersatt bokläsandet och därmed språket. Vi skriver i vår laptop men be dina barn skriva något med penna och papper så ser du hur det står till när inget automatiskt rättstavningsprogram finns till hands. Be en 18-åring lösa dagens korsord i en dagstidning…

Och då ondgör man sig över att inte alla föräldrar har råd med läxhjälp! Om de som fått det klarar sig bättre i skolan blir det faktiskt mer tid över för lärarna att ägna sig åt de som inte fick hjälp -logiskt! (men inte politiskt korrekt)


About

Förhållandevis ung och vital trots snart 79 år. Jag har en firma ihop med min fru, Singsong HB. Vi säljer mig och min musik, både egna sånger och ca 600 andra varav en hel del Country av det mogna slaget, Cash, Kristofferson, Jennings, Willie Nelson och en del Australiensisk country som jag nog är ensam om. På hösten fiskar jag och plockar svamp, på sommaren fiskar jag och drar runt i skärgården med min fru och en del av våra barnbar i vår lilla kabinbåt. Vi bor på Seskarö och eftersom vårt hus ligger i skogen utan grannar största delen av året kan hundarna vara ute när dom vill (inte drivande hundar). Bilden är en skugga i snön av mig och min häst. Jag sjunger Ghostriders in the sky så den passar mig perfekt. Hästarna är i Finland sedan några år så nu rider vi inte.


'Mord, mord, misshandel….' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com