Ondskan & överklassen gick för långt

Lundsbergs riksinternat är nedlagd. Det är ett historiskt beslut speciellt med tanke på att överklassen alltid brukar komma undan med allt. Men enligt styrelseledamot så var det hela en olyckshändelse. Really? När de äldre mobbarna bad småkillarna att dra ner rullgardinen och stanna på sitt rum så var det väl i all välmening om att de skulle lägga sig i tid och få sin skönhetssömn. När de sen kom in i rummet (säkert för att se att de lagt sig ordentligt) så snubblade de nog på något och råkade av misstag stoppa in elsladden till strykjärnet som de hade med sig från tvättstugan in i eluttaget och fick ett plötsligt anfall av Touretts syndrom och bad dem lägga sig på golvet. Hur sedan inbrännandet av bokstaven B med strykjärnet på de stackars grabbarna hände av misstag kan jag inte ens föreställa mig.

 lundsberg2

Nu är rektor och styrelse sparkade, 200 elever gråter eftersom de nu måste gå i en ”vanlig skola” och Sverige måste nu försöka leva utan en generation av makthavare som inte är lärd att misshandla och se ner på alla andra. Hur fan ska det gå med vårt avlånga land nu?

Samtidigt rasar en debatt om varför inte alla andra skolor med mobbare och misshandlare inte stängs ner lika snabbt. Att den tråden kommer upp är ju fantastiskt bra. Men ett riksinternat och en vanlig publik skola är inte samma sak. Det finns alltid mobbare i alla skolor. Det här handlar om en djupt rotad kultur. ”Att bryta ner för att sedan bygga upp”. Kamratuppfostran och pennalism. Det finns inte på vanliga skolor. Att sedan dessa riksinternat dessutom får något uråldrigt gigantiskt socialbidrag som inga andra skolor får är ju helt absurt. Om det är några föräldrar som har råd att betala för sina våldsbenägna Lacoste-klädda brats så är det väl de som går just på dessa skolor? Många av dem är ju dessutom utlandsboende som inte ens betalar skatt i Sverige.

lundsberg2-1

Dock lider jag med de ambitiösa ungar som är helt normala, vilket jag säkert tror är flertalet som inte tar del av detta men åkt på ett kollektivt straff. Har de sin talang så får vi hoppas de tar det med sig ändå på de skolor de nu hamnar på. Dessutom slipper de åka på misshandel, spö och vidrigt psykologiskt grupptryck. Vill tillägga att en av mina käraste vänner, en adelsman som gått på Lundsberg och han är nog en av de mest ödmjuka människor jag träffat i hela mitt liv så det är nog en bra skola i grund och botten om de bara kunde få bukt på denna skit.

 ondskan_4_big

Mest av allt undrar jag dock nu hur många fler böcker av Ondskan som Jan Guillou kommer sälja nu. Men den är förbannat bra, so what the fuck, har du inte läst den så gör det nu!

Sist vill jag tillägga att Malmöfestivalen är slut. Så lång. Kändes som den aldrig ville ta slut. Ovanligt när man känner så om något positivt! Läs mitt reportage här!

 


About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Ondskan & överklassen gick för långt' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com