Picklat, Spytt & Jippi! x4

Det fanns bara några kvar. Men kvar betydde att jag fick tag i ett extra tjockt weekendnummer av Metro. Älskar att känna trycksvärtedoften beblanda sig med eftermiddagskaffets rökslingor ur muggen den heta och komfortabla. Att hjärnans doftcentra stimuleras ihop med nyheter och tankar om stundande helg. Det är fina grejer det. Vardagsmys som är lite av en efterlängtad höjdpunkt. Denna dag blir nog helt ok än då tänker jag med tanke på vad som just hänt innan. Då ser jag kladd på mina fingervantar. Vänder på blaskan och där ligger en härlig rykande spya! FYFAN! Vilket jävla äckel spyr i en Metro och lägger tillbaka den i tidningstället?

politics-poop-blog-711x460

Höll på att spy på spyan. Denna dag gick från mörk till ett ställe så svart dit solen aldrig skiner. Dagen började med att jag känner att jag fått något mellan framtänderna. Trodde det var ett rågkorn från frukostbrödet men nejdå det visar sig att en flisa ur ena framtanden sitter lös bara så där av helt ingen anledning alls. Jippi! Var bara att rulla till tandtorteraren och hala upp lite deg för att slippa se ut som en tandlös gubbe från forna sovjet.

”Ser här att du börjar på en ny period på försäkringskassan så det blir lite dyrare idag” – Jippi! x 2!

Spyan blev Jippi x 3 ihop med att jag luktade gammal uteliggare hela vägen hem i tuben. Istället för kaffemys blev det istället en direkttur, utan att passera gå, till tvättinrättningen. Något kul ska man väl ändå syssla med på en fredag. Jippi x 4!!!!!

Nu orkar jag inte med fler Jippi i superlativ i dag. Då gömmer jag mig under täcket resten av dagen för där kan väl inget ont hända? Men onda sagor ska ju ändå få ett lyckligt slut så jag gjorde något jag inte gjort på ett tag som alltid gör mig på sådär himla gott humör. Nämligen att pickla rödlök! Så gott att känna sötman och syrligheten dansa runt tillsammans i harmoni på smaklökarna ihop med den rytmiska takten som förstärk i resonans genom hjärnbalken när den kryddiga rödlöken krasar så där krispigt härligt när käkarna går banans. Kan äta detta till precis vad som helst! Till och med pannkakor! Testa grymt gott. Så här gjorde jag:

skarmavbild-2016-10-14-kl-14-56-45

2 rödlökar

2 dl ättika
1 dl socker
1/2 dl vatten
2 tsk salt
halv färsk chili alt några nypor chiliflarn

rodlok

Slica rödlökarna tunt, lägg ner dem i en glasburk. Blanda resten av ingredienserna i en kastrull. När det börjar koka, rör om, häll i burken och försegla locket. Ställ in i kylen när den svalnat lite och 24 timmar senare kan gomkalaset börja! JIPPI PÅ RIKTIGT!About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Picklat, Spytt & Jippi! x4' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com