Proteintrenden har gått lite föör långt

Alltså, allvarligt – protein i allt.

Man ser i mataffärerna mjölk med extra protein, proteinbröd, kvarg säljs slut och så vidare. Det är helt enkelt en onödig hets om protein. Vi människor behöver inte så mycket protein. Visst det är vårt viktigaste näringsämne, det är jätteviktigt för många funktioner i kroppen MEN vi får i oss mer än tillräckligt. I alla fall i västvärlden är inte proteinbrist någon stor fara för folkhälsan. NNR2012 rekommenderar 1,1 g/kg kroppsvikt om dagen, eller 10-20 E% protein. Dock kan man öka mängden till 2 g/kg kroppsvikt om man försöker bygga muskler – detta för att verkligen vara på den säkra sidan att vi får i oss så mycket som krävs för att bygga muskler. Saken är den att protein är ett energigivande näringsämne precis som alla andra, och får vi i oss för mycket kommer det att lagras i kroppen som fett. Visst vi kissar ut kvävet, men kolskelettet kommer att lagras precis som för kolhydrater och fett. Så folket snälla, hetsa inte över protein. Det är väldigt, väldigt lätt att få i sig tillräckligt mycket protein. Man behöver inte köpa tillskott, äta 500 g kvarg om dagen eller liknande. Äter du en normal och varierad kost kommer du att få i dig så mycket protein som du behöver, det kan jag nästan garantera.

Ha det bra allihopa! Ps. Glöm inte följa mig på instagram @rhjertstrand och läs min andra blogg också! Där är jag mer aktiv 🙂 

Image imagegen-1_54f8396e2a6b229e087ba6c6lövbiff_recept_gratinerad_gorgonzola

10556354_10152185347923204_3990128038795711332_n


About

21 årig tjej som bor i Göteborg. Arbetar som PT och Kostrådgivare, GRIT coach, CXWORX instruktör, Indoorwalking instruktör och pluggar hälsopromotion med inriktning på kostvetenskap på Göteborgs Universitet! Vill du ta din träning till nästa nivå? Eller bara bli mer hälsosam? Kontakta då mig så hjälper jag dig att på ett individanpassat, roligt och hållbart sätt nå dina mål!


'Proteintrenden har gått lite föör långt' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com