Recension – Bierhaus

Matpatrullen har alltid uppskattat att Stockholm bjuder på mat ifrån så otroligt många olika länder och kulturer. Denna gång gick vi all in för Tyskland på restaurang Bierhaus som ligger i ett hörn på Tegnèrgatan 10, närmaste T-bana Rådmansgatan. Det kändes rätt nu när Oktoberfest är i antågande och säga vad man vill om Tyskland men riktigt god öl producerar de!

b1

Det är lite som att gå in i en annan värd när man stiger in genom dörren och hovmästaren hälsar en välkommen i äkta lederhosen! Att sen börja med att läska strupen från ett urval av 17 olika tyska ölsorter får en verkligen att komma i rätt stämning. Själv fastnade vi för just Warsteiner Pils som serveras i särskilda ölstop. Inredningen är tidstypisk klassisk ölhall från 30-talet, med långbänkar och träväggar och ofta högljudda gäster.

b3

Långkok är något av Bierhaus specialitet. Dyrast på menyn är Haxe med vitkålssallad, lök och potatismos. Haxe är fläsklägg med ett stort ben i. Eftersom den tillagas som långkok är köttet så mört att det bara faller av benet när man petar på det. Otroligt mört och gott. Rätten är visserligen dyrast på menyn (270 kr) men den är så otroligt stor att den för två personer passar utmärkt att delas på. Skulle man mot förmodan inte vara helt mätt så är de tyska korvarna fantastiskt goda. En bricka med handgjorda Bratwurst eller Knackekorv ihop med surkål är en riktig höjdare. Men varm surkål, är det verkligen ätbart kanske du tänker? Jodå, det är faktiskt förvånansvärt gott!

b6

Haxe – långkokt fläsklägg

b2

Sedan finns det MASSOR med fler typiskt tyska rätter som Wienerschnitzel, Semmelknödel och allt möjligt kul. Det är ganska tung mat så man ska nog vara ordentligt hungrig när man kommer hit. Rätterna är även lite torra. Såserna lyser helt med sin frånvaro, men känns inte superviktigt. Bierhaus finns även i Malmö på Drottninggatan 36! Du bokar här. Auf wiedersehen!

/Av Gino Lundqvist

gino@mensworld.comAbout

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Recension – Bierhaus' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com