Recension – Resturang Docklands

Men’s World’s matpatrull är ovanligt lyriska över att ha hittat en riktig pärla i Stockholms restaurangdjungel, helt enkelt därför att den har ALLT! Ingen restaurang är bättre än sin svagaste punkt och då är det nästan lite skrämmande att man inte kan hitta en sådan. Mina damer och herrar, restaurangen ni bara måste besöka heter Docklands!

d5

Den har för det första ett riktigt drömläge i Finnboda hamn, inte några myrsteg från vattnet – den ligger faktiskt PÅ vattnet. Stora glasväggar gör att man nästan får känslan av att sitta mitt i Stockholms inlopp där alla båtar åker in och ut. På andra sidan vattnet ligger vackra Biskopsuddens hamn inramad av Djurgårdens prunkande grönska. För att spä på helhetskänslan (som om det behövdes) så väljer man såklart bort den sju minuter ”långa” bussturen från Slussen utan tar istället en av SL-båtarna från Nybrokajen till Finnboda Hamn och båten släpper av dig några meter från Docklands. Se tidtabell för Sjövägen här. Restaurangen har uteservering i bästa solläge på sommaren med grillonsdagar och annars sitter man i värmen inomhus.  Allt glas gör att det nästan ändå känns som om man satt ute. Restaurangen är smakfullt och intimt inredd med intressanta detaljer som exempelvis coola tavlor målade direkt på väggen av konstnären Therese Lind.

d4

Maten då? Just det. Maten. Nu kommer vi till det riktigt spännande och intressanta. In beställdes Moules à la Crème för 155 kr samt Torsk, räkor, ägg, brynt smör med riven pepparot för 220 kr. Musslorna kommer in i en jättekastrull (ett HELT KILO musslor!!! Kom hungrig!!!) som var så drömskt gott att när jag blundade och lät smaklökarna förföras kände jag hur jag återigen satt på Tahiti Beach i St Tropez och åt samma rätt. Aldrig har jag mött dess like någon annanstans i världen än vad jag nu fick serverat. Det gick åt hela tre(!) brödkorgar för att doppa och suga upp den mustiga såsen.

d1

Sommarens sköna grillonsdagar i “the Beer Garden”.

Var nästan på vippen att be om en Doggy Bag bara för att få hem resten av såsen som blev kvar! Torsken var otroligt vackert upplagd och var en stor härlig bit perfekt tillagad. Alla ingredienser dansade tango ihop hela vägen ner i magen. Nästa gång ska Baby Ribs med chiligrillad sallad och Coleslaw för 165 kr testas. Hört mycket gott ryktas om den, men – herregud – det kommer bli tvärt omöjligt att beställa något annat än musslorna. Var i huvudstaden hittar man så här gudomligt lagad mat för dessa humana priser?

d6

d2

Docklands drivs av en riktigt skön prick som heter Thomas. När han inte själv står och rör i kastrullerna är han känd för att gå runt och underhålla gästerna med sin sprudlande gladlynthet. Att alla anställda stortrivs här genomsyrar speciellt attityden hos den charmanta och kunniga serveringspersonalen. Denna dag jobbade gentlemannen själv –  Mattias och Emma-Lena med de glittrande ögonen, två fullblodsproffs som inte drar sig för att konversera matgästerna när tiden tillåter. Det blir skyhögt betyg till Docklands som levererar en totalupplevelse man sällan hittar idag utan att få lägga ut en månadslön för en middag. Redan sugen på att boka bord? Klicka här! Supergott, vackert, mysigt och prisvärt.

/Av Gino Lundqvist

gino@mensworld.seAbout

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Recension – Resturang Docklands' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com