Spanienintervju – Amina Axelsson

Amina är inte vilken tjej som helst. Hon har väldigt starka åsikter om det mesta i livet och de tankarna är oftast totalt politiskt inkorrekta. Vilket vi på A4L gillar. Att sparka in arslen och våga gå sin egen väg, det är det som är rätt attityd! Få människor vågar och har den inre själastyrkan att gå den vägen men Amina skrattar hela livsvägen hur vinglig eller backig den en är. Därför har hon nu blivit lite av mitt favvointervjuobjekt. Dessutom har hon nu övergett kalla Svedala för ett hett Spanien och många är vi väl som vill veta lite mer om detta? Jag har inte ens frågat om hon vill vara med på denna intervju så jag hoppas jag kommer på henne med byxorna nere och med handen i kakburken!

 

Amina1

 

Hola Chica! Spanien istället för vårt älskade Sverige? Why? Är det sossarnas eller vädrets fel?

–Hola:) Jag ska väl inte påstå att vår flytt till Spanien var oplanerad men först var tanken att flytta till Portugal eftersom vi känner folk där. Själva huvudanledningen till att vi flyttade var pga mina stalkers. Jag hade tre mycket intensiva stalkers som verkligen försökte förstöra mitt & Martins liv. En tog sig till & med in till oss varpå Martin gav honom en smäll på näsan. Detta fick Martin senare 12 dagars fängelse för plus böter & anmodan att betala skadestånd. Jag har polisanmält mina stalkers otaliga gånger, jag har haft bevis i form av sms, mms & inspelade telefonsamtal på video men polisen lägger ständigt ner alla anmälningar. Sådant gör att man lätt ger upp. Så vi bestämde oss för att flytta trots att jag har förlorat enorma summor i form av förlorad arbetsinkomst på det beslutet. Men jag är hellre lycklig & trygg än rik.

 

Om man som du och din man Martin vill fly landet ska man tydligen inte ta med sig sina barn enligt Martin?

Ha ha jo han är lite anti barn. Det är väl jag oxå men jag är inte lika hård som Martin. Förstår till fullo att folk vill ha med sig sina barn överallt, det är ju deras älsklingar. Jag tycker att Martin kanske inte tänker hela varvet runt ibland, man kan iallafall försöka undvika att såra folk.

 

1662404

 

Vad är det största fördelarna respektive nackdelarna med att flytta till Andalucien?

Den garanterat största fördelen är VÄDRET. Jag känner mig oerhört lyckligt lottad varje morgon när jag tittar ut genom fönstret. Jag kan inte påstå att jag hade så stora problem med kylan i Sverige, däremot mörkret. Det kan vara kallt här oxå men det är aldrig samma mörker. En annan fördel är andelen kvadrat man får i sitt boende. Vi har idag 180 kvm för ungefär samma peng som vi betalade för 54 kvm i Kransen.

Nackdelarna är tex kostnaden för el, den är högst i hela europa & vår senaste elräkning var på 560 euro (två månader) Sen kan jag tycka att de har en lite slarvig attityd & inställning till saker här. Man lagar lixom kraftiga fuktskador med spackel & målarfärg & hoppas att det ska bli någon annans problem när det uppdagas nästa gång. Som icke spansktalande blir man ofta lurad dessutom, priset för det mesta blir snäppet dyrare. Sen är ju jag som bekant vegan & vad gäller grönsaker är utbudet väldigt mycket bättre men när det kommer till saker som choklad, ost, korv mm så får man leta länge, hittar man något så är det väldigt väldigt dyrt.

Nu när du inte bor i Kransen längre, om man vill ha dig som strippa här i Stockholm… är det slut med det nu?

–Alltså jag är ju flyttbar så är det någon som är mycket ivrig & bestämd så kan jag alltid flyga ”hem”. Det kostar naturligtvis lite extra med resa & så men det kan det ju vara värt. Sen är jag faktiskt i Sverige ca 2-3 ggr per år & dansar på Heartbeat i Stockholm så det finns möjlighet att se mig dansa där. Jag passar även på att ta privata bokningar under den tiden.

 

MsgAtt-6

Hur går det med Spanskan förresten? På en skala på 1-10? Vem är bäst av dig och Martin?

 

He he nja det går väl inte så jättebra precis. Jag snappar upp ett & annat eftersom jag alltid har haft lätt för språk. Problemet är att jag inte tvingas att lära mig eftersom man kommer undan med engelska här & går inte det så står man & knappar på Google translate. Däremot har jag ganska lätt att förstå skriven spanska, det går ofta att klura ut vad ord & meningar betyder eftersom många ord är lika engelskan eller latin. Jag är mycket mycket bättre än Martin, han säger att han är som en finne i Sverige, han kommer aldrig att lära sig spanska.

 

Hur är spanjorerna förresten? Är de snyggare?

 

Svårt att säga, de är så korta att man ser dem sällan. Nej ärligt talat, spanjorer är inget för mig. Nu är Martin visserligen halvitalienare & det är väl lite same same som spanjorer men han har iallafall fått längd & storlek från andra halvan av släkten. I övrigt kan jag tycka att spanjorerna över lag är lite småsura & inte helt intresserade av att hjälpa till om man frågar något. Detta gäller verkligen inte alla vill jag tillägga.

 

Vad saknar du mest med Sverige? Det jag alltid saknar mest är saltlakrits!!!!

 

salta grodor

 

Ja samma här. Herregud mina hårda salta grodor… Tack & lov finns det sk svenskaffärer här & där kan man hitta en hel del, visserligen kostar det lite mer men det kan det vara värt när suget blir för stort. Annars saknar jag tunnelbanan, min poledance & min lägenhet i Kransen. Men ju längre tiden går desto mindre saknar jag. Att flytta till Spanien var det absolut klokaste val jag någonsin gjort i livet. Jag kanske ska tacka mina stalkers?

 

Att flytta utomlands är inte helt lätt rent praktiskt, det är bökigt & det kostar pengar. Vi tog inte med oss några möbler eller husgeråd, enbart lite kläder & våra katter. Eftersom man oftast hyr fullt möblerat så var det inga problem, efter ett tag vill man ju dock ha sina egna grejor så då får man köpa efterhand. Varje gång jag flyger till Sverige så flyger jag med två tomma väskor som jag sedan fyller med saker ”hemifrån”. Vad gäller släkt & vänner så har jag aldrig varit en människa som umgås så mycket med andra, inte Martin heller. Den största förlusten för mig är att inte få vara med min älskade katt Hardon under hans sista år. Hardon fyller 18 år nästa månad & han bor hos min mamma på landet. Jag vet ju att han har det otroligt mycket bättre nu men jag är så ledsen över att inte få tillbringa tid med honom. Men jag hälsar på honom varje gång jag åker till Sverige. De vänner jag har har alltid varit ganska utspridda både i Sverige & i världen. Faktum är att det nästan är lättare att ses nu eftersom vi bor i ett semesterparadis & vad är väl bättre kombo än sol, hav & värme samtidigt som man hälsar på en vän?


About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Spanienintervju – Amina Axelsson' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com