Stekheta sommardagar på latitud N 66 grader

Kalix! Latitud N 66. 30 maj 26 grader i skuggan kl 12.00. Kl 07.45 var det 20 grader i skuggan, just nu kl 13.30 28 grader i skuggan. Norrbotten på sitt bästa humör!
Häggen blommar för fullt, likaså häcken och en hög buske med blommor som är som små vita, runda bollar på hängen. På våra olika bärbuskar är det redan små kart…OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ni som bor söderut har nog svårt att förstå att det kan bli så här när det nyss var en meter is på älven och 80 cm snö på tomten + alla vallar efter snöröjningen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu har jag handlat. Fem sorters planteringsfärdig sallad, planteringsfärdig dill, gräslök och persilja, ett verktyg för att kunna hålla undan ogräs, en vattenspridare som täcker både jordgubbar, grönsakerna, potatisen och rabarberna (igång), ett pistolmunstycke för att kunna vattna selekterat ett flak öl för att vattna mig, en flaska rom för belöning vid speciellt goda insatser, två lådor vitt och två lådor rött (Ifall det blir regn), babyrevbensspjäll att grilla och en ring falukorv för att inte förlora mina “loveholders”. Första förberedande inför sommaren!

OLYMPUS DIGITAL CAMERANu skall jag rensa runt jordgubbsplantorna och skära raka kanter runt potatis/grönsaksland…..


About

Förhållandevis ung och vital trots snart 79 år. Jag har en firma ihop med min fru, Singsong HB. Vi säljer mig och min musik, både egna sånger och ca 600 andra varav en hel del Country av det mogna slaget, Cash, Kristofferson, Jennings, Willie Nelson och en del Australiensisk country som jag nog är ensam om. På hösten fiskar jag och plockar svamp, på sommaren fiskar jag och drar runt i skärgården med min fru och en del av våra barnbar i vår lilla kabinbåt. Vi bor på Seskarö och eftersom vårt hus ligger i skogen utan grannar största delen av året kan hundarna vara ute när dom vill (inte drivande hundar). Bilden är en skugga i snön av mig och min häst. Jag sjunger Ghostriders in the sky så den passar mig perfekt. Hästarna är i Finland sedan några år så nu rider vi inte.


'Stekheta sommardagar på latitud N 66 grader' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com