Svartsjuka – dödsgiftet i alla förhållanden

En blodig hatisk död med repressalier, försök till förnedrande och underminerande av person, verbala och ibland fysiska förolämpningar. Fega telefonsamtal till era gemensamma vänner och släktingar. Vinna sympatier där inga fås, ge sympatier som inga godtar. Svartsjuka. Döden för alla förhållanden. Vet ni förresten skillnaden mellan svartsjuka och avundsjuka? Berätta för mig! Det är en gigantisk skillnad.

 

söt-svartsjuka

 

Men det är lätt. Avundsjuka är att någon annan har något som du vill ha – men du inte har/får. En fin ny bil som glänser, en gräsklippare man kan rida på eller ett plommonträd utan löss. En fru som har större tuttar än din, eller en man som har större muskler än din. Typ sådant och det är ju lite charmigt men harmlöst.

 

Svartsjuka, ja det är NÅGOT HELT ANNAT! Många blandar ihop dessa två saker, avundsjuka och svartsjuka. Men medan avundsjuka är fullt sunt och naturlig är svartsjuka det motsatta. Vad är då skillnaden?

 

Svartsjuka är inte när du vill ha något som någon annan har utan när du tror att andra vill ha vad du redan har! Det är en paranoid sinnesstämning, en inbillning som är rakt av osund. Allt som oftast handlar det om relationer. Någon tittar/pratar/ger en blick/lägger till dig på facebook/fikar på arbetsrasten på din tjej/kille och du antingen reagerar med dödliga hot mot den personen men oftast anklagar din partner för försök till otrohet.

 

Men är inte detta ett sätt att värna om din partner? Ingen jävla jävel ska ju komma och hota din man/kvinna? All rätt att försvara den du älskar mot främmande hot? Ja den sinnesinställningen har en svartsjuk person och berättigar sitt beteende, utgjuter sitt svarta gift och visar för världen vilken osäker person den är. Giftet kryper in i förhållandenas livsådror och infekterar. Tillslut dör det. Som värsta sortens cancer. Ett Ebola som dödar mer effektivt än någonting annat. Det finns alltså ALDRIG någon ursäkt för svartsjuka. Det är en vidrig egoistisk osäkerhet som du lägger på din partner.

 

Avundsjuka-tjejer

 

 

Detta är så urbota dumt. Är din partner otrogen så fine. Det verifierar ett avslut. Men svartsjuka handlar om att din partner inte är otrogen men att du misstror alla att vara det. Svartsjuka handlar inte om din partner eller någon annan utan det handlar om dig själv.

 

DU är problemet. Du skapar luftslott, lösa anklagelser och har troligtvis ett extremt kontrollbehov. Men lilla hjärtat – kille som tjej, du gräver din egen grav. Ingen kan leva med svartsjuka i längden. Och du kan aldrig kontrollera en annan människa till 100 %. Vill din partner knulla en annan så kommer de hända de 10 minuter om dagen som du inte kan kontrollera. Sorry.

 

0

 

Svartsjuka har sjuka i sitt ord därför att det är en sjukdom, enbart av dem som lider av det. Ta hjälp. Våga tro på din partner. Kan du inte det lämna den istället. Lev ensam och dö. Men stänk inte din osäkerhet över en oskyldig partner, förgifta inte ert förhållande, läs inte sms och bry er inte om vilka vänner partnern har på facebook. Personen är med dig av en enda anledning. Den har valt dig framför alla andra! Tro på dig själv och inse att svartsjuka ÄR det största giftet, den största döden i alla förhållanden. Lägg helt enkelt av!


About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Svartsjuka – dödsgiftet i alla förhållanden' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com