Sweden Rock 2017

När allt fler festivaler går under, slåss i motvind finns det en som står starkare än någon annan och det är den som går ut först med risk för kyla och rusk. Sweden Rock! Avundsjuka klagomål slår mot festivalen varje år. Den är inte jämställd och den består mest av gubbar nästan lika gamla som banden. Varje år bevisar de att de gör allt för jämställdheten så gått de går och att gamla gubbar rockar än! I kapp med nya generationer som strömmar till festivalen varje år. A4L var såklart representerade och här kommer en sammanfattning av dessa dieseldrypande fyra härliga dagar.

Aerosmith. Var kung. Bäst helt enkelt. Att vara världen mest sålda rockband genom tiderna samtidigt som de ger sin ”sista turné” och sitt sista framträdande i Sverige gav en extra guldkant till kvällen i ära. Att Taylors röst var starkare än någonsin och att allt satt klockrent det var den helt klart stora behållningen av hela festivalen. Det hade nästan varit tillräckligt att bara gått hit och sett dem och det hade varit värt inträdet. Flirten att ”vi kör så länge vi kan” gör dock det att vi inte vill tro på att det är någon avskedsturné. Men om det är det och det här verkligen var det sista är det nästan lite Woodstock-känsla över det hela.

Mustasch var kanske den stora överraskningen. Vi vet vad de kan men herreGUD! Vilken performance! Så tighta, allt satt, vet inte om rockare gillar att de kallas musiker mer än artister men de var både och här. Sjöng bra. Lite oväntat var att de slänga in en extra gitarrist. Varför vet ingen men resultatet blev super.

Corroded får väl stå för en andra minnesvärd spelning. Deras scen var dock för löjligt liten, alla ville se dem men få fick plats. De som fick gick därifrån med något drogat lyckligt i ögonen. SÅ jävla bra va dom. Tillsammans med In Flames som numera får ses som legendarer i sammanhangen men fyfan vad de rockar hårt!

Candel Mass firade jubileum och är ju lite veteraner på Sweden Rock. De gjorde ett fantastiskt nummer. Nackdelen var dock deras tidiga spelning så lite av deras eld-show och pyroteknik försvann i solen tyvärr vilket var lite synd men vem kan klaga på sommarens sena ljus? Men de levererade en begravningskänsla som bara de kan. Helt fantastiskt!

Hur var då vädret? Denna festival utmanar ju vädret varje år med att vara först ut på banan då vädergudarna ofta är väldigt osäkra på vad de ska levereras. Ja det blev en salig blandning av regn stormblåst, stekhet sol och molnfritt. Samt allt där emellan. Totalt sett till det bättre. Får alltså godkänt.

Stora hissen: Legendariskt rutinerad och trevlig och professionell personal rakt över. Det märks att de har gjort det här förut och att de älskar sitt jobb. Precis så det ska vara. Lär er Sturplansvakter.

Stora dissen: Pastaståndet var totalt smaklöst och menlöst. Att portionerna var extremt generösa hjälpte föga. Gud hjälpe om det var en enda Italienare som köpte detta.

Tack för i år Sweden Rock! Vi längtar redan till nästa år!

Av: Gino Lundqvist / Andreas MorlingAbout

Redaktionen skriver recensioner av allt från festivaler till filmer, fotbollsmatcher och restauranger osv dvs allt som intresserar oss! Vi söker även fler som vill skriva recensioner!


'Sweden Rock 2017' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com