Vad vill du bli när du blir stor?

När man e så dum att man skippar gymnasiet, som jag gjorde som tonåring…Så får man ju sota för det senare. Jag flyttade ju till Fuerteventura och levde loppan istället. Vilket jag samtidigt känner är en bra merit, men oxå rätt dåligt när man ska skaffa sig ett jobb etc.. “jaha, vad gjorde du ist för å gå i skolan å utbilda dig?” Trots mycket fest så fick jag ju ändå med mig en del erfarenheter hem. Som kanske var bättre för mig just än att sätta mig på skolbänken i det skick jag var i som 16åring.

När Tellie föddes, hände nåt. Jag vill att mina barn ska gå i skolan! Jag vill att mina barn går i skolan när dom SKA gå i skolan. Så jag började plugga! Skrev in mig på Komvux här i Partille och pluggade Matte 1, Engelska 5, Svenska 1 och Naturkunskap 1 a&b. Gick ut med D i matte, A i eng, C i sve och E natur i betyg. Vet ni vad det värsta var?! Det var kul! Det var kul å känna att jag kunde något. Att jag var mogen för att plugga!! Jag fick offra tid med mina barn för att ta tag i det jag hoppade över som ung. Så jag kan komma med motargument när kidsen kommer sen och säger “jag vill ta ett break från skolan” 🙂

Pluggade sedan en yrkesutbildning, till målare.. Där fick jag ytterligare 1000p efter de där 400p jag pluggat upp på komvux i partille. Har 1400p allt som allt och för att “ta studenten” så måste man ha 2400p (tror jag det var) I’m on my way. 😀

Idag kom brevet hem. Jag är antagen till Komvux i Göteborg och kommer börja plugga den 10e augusti. Wiiiihooo… Att bli marinbiolog lr astronaut e ju kört troligtvis. Men jag säger som min pappa säger. “Bättre sent än aldrig” 
I lördags var jag dessutom hos min fina vän Poppliz i Fjärås å fick mina fransar gjorda. Det var änna på tiden. Man känner sig så himlans fin. 😍 Visst e hon duktig! 
Går just nu loss på nätet. Hittar så mycket skor jag behöver. Baaaah… Röda Moshino-sneakers är nog nästa present till mig själv. Sen e ju alltid en skolväska bra att ha. Men det ska ju även vara en skolväska som går att använda till vardags oxå. Hmm… Får filura vidare på den. De där mindre blå påsarna på Ikea funkar väl fint dom med. 😉

Puss å kläm på rumpan 😉


mm

About

Jag e hon den där rockiga, skönsjungande 2-barnsmamman från Göteborg, nu bosatt i Öjersjö. Livet närmar sig 30 men än så länge e livet fyllt med fart och galenskaper. Kommer dela med mig av allt från mammakaos till kvällarnas bravader och hoppas att ni både kan finna tröst och glädje i mina inlägg. Over and out /Jonna


'Vad vill du bli när du blir stor?' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com