SAMHÄLLET har förändrats, mycket till det bättre men även mycket till det sämre.

När jag var ung fick man inte sparka på någon som låg på marken, inte slå tjejer, inte slå någon som hade glasögon.

Någon gång om året mördades någon i Sverige och då vara det stora rubriker i tidningarna. En deckarroman förr kunde grunda sig på ett mord. Det räckte för en hel bok!

Hur är det i dag? Nästan varje dag och ibland flera gånger om dagen skjuts människor, eldas upp eller blir knivskurna i Sverige!

I vänsterpressen tror/tycker säkert de flesta att det är regeringens fel och SD-sympatisörer skyller på invandrarna, men jag tror att det är de vuxnas fel, uppfostran, normer, regler, föredömen.

Samtal med mera saknas snart helt där ute. Föräldrar talar endast några minuter varje dag med sina barn. TV, Facebook, spel, med mera har ersatt bokläsandet och därmed språket.

Vi skriver på vår laptop men be dina barn skriva något med penna och papper så ser du hur det står till med språkkunskaperna när inget automatiskt rättstavningsprogram finns till hands. Be en 18-åring lösa dagens korsord i en dagstidning …

Och då ondgör man sig över att inte alla föräldrar har råd med läxhjälp! Om de som fått det klarar sig bättre i skolan blir det faktiskt mer tid över för lärarna att ägna sig åt de som inte fick hjälp. Logiskt! (men inte politiskt korrekt).