När makten berusar Svea Rike

Sverige har länge publikt ansetts som ett relativt ”fint och folkligt” land. Ett sosseland där man kan känna sig trygg och alla tas väl omhand. Där sköra och svaga utsatta alltid får hjälp, där ett skyddsnät finns för de behövande. Varmt som i en vacker björnfäll framför den levande öppna spisen. Där den mäktiga makten och fina eliten är där som folkvalda för att ha som arbetsuppgift att uppehålla vår välfärd och välmående, med lite egen vinning. Allt handlar inte om pengar även om det är en devis som predikas som ett självsäkert mantra. Alla vet att en simpel statsminister tjänar mindre än en  viktig HR-chef på ett mellanstort företag. 

Men makten, ja den berusar. Mer än en midsommarnattsmardröm. Idag är vårt moderland i spillror när det kommer till överhögheten. Regeringsbildningen och Svenska Akademin, våra högsta politiska och kulturella organ, har förlamats, inte av kompetens men av maktbegär. Nu går skämt som om Sverige skulle få utomjordiskt besök och någon vill träffa våran ledare för samtal så hänvisar vi till Talmannen och då vara beredd på att äta småkakor som traditionell konstig mötesritual med folk man inte förstår sig på. Men nivån är lägre än så. De vi har röstat på i valet till de som ska ta hand om vårt land och representera våra röster och genomföra de vi brinner för har glömt oss. Idag handlar allt om vem som ska ha hand om makten och vem som ska exkluderas. 

 

 

Det påminner mig om när jag var liten i skolan och några falanger slogs om att vara populärast och hur man frös ut de andra. Att barn beter sig var horribelt för en liten kis som mig, det kan man kanske ha förståelse för (barn är ju onda) men att det ska vara samma sandlådenivå hos våra högst förtrogna är ju vettlöst.

 

 

Svenska Akademin har just gjort sig till det nya bästa synopsis någonsin för en framtida film. Den innehåller allt. Sexövergrepp, korruption, våldtäcktsdomar, officiellt godkänd hemlighetskultur, läckande av information av Nobels Litteraturpris, en världsberömd helig institution av inbördes beundran som en skara av de finaste av de finaste människorna som står över oss, som enligt sig själva äger vår kulturella planet, som badar i förmåner, lyxliv, löner o bostäder i o utanför riket och som har den bästa förmånen av allt, de behöver inte redovisa ett skit för någon! Varken för skatteverket eller dess beskyddare Kungen.

De hade kunnat fortsätta sin undanskymda gudaliknande närvaro men nej, makten berusar, de räcker inte att vara i den exklusiva skaran av de aderton. De måste vara högst även inom den. Så hela bygget krackelerar, inget litteraturpris utdelas, folk (republikaner) pratar om att detta kommer i slutändan bli även hela kungahusets fall då det var en forntida kung som startade akademin och gav dem dess totala frihet utan ansvar.

Morgondagens rodnad kommer öppna för Sveriges mest internationellt viktigaste dag. Nobelfesten. Folk handlar på IKEA och lyssnar på Abba men tror fortfarande vi talar med tysk dialekt och egentligen heter Schweiz. Men med Nobelgalan och dess priser vet folket faktiskt att Sverige är Sweden. 

Frågan är om morgondagen kommer att handla om de fantastiska människorna som gjort sådan framsteg för mänskligheten i dess gebit eller om det kommer handla om en fallerande regeringskris eller att svenska akademin har en person som läcker hemligheter till sin man som våldtar och avslöjar den hemligheten och försvarar det hela med att allt är lögn och rasism eftersom han är utlänning. 

 

 

UTLÄNNING?! Han är fransman. Vårt kungahus Bernadotte är franskt. Finns väl ingen som är rasistisk mot en fransman? Och spaden åkte än djupare ner i sandlådan igen…

Ordet Nobel har aldrig haft så lite att göra med ordet nobelt.


About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'När makten berusar Svea Rike' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com