Plastic fantastic VS Natural

 

[

Long time no seen,

Har som kvinna mitt i livet länge funderat kring det här med skönhetsideal och alla dessa produkter på marknaden som ger en “quickfix” kring det ytliga. Det finns hur mycket som helst ute på marknaden idag iform av nagelförlängning, hårförlägning, ögonfransförlägning till fillers och botox. Jag har själv alltid haft ett intresse för skönhet och hälsa, men ibland nästan blivit lite irriterad på mig själv och känt mig ytlig och fått för mig att skönhet och intelligens inte skulle kunna gå ihop, urkorkat jag vet! Lika korkat som fördomen jag haft om att andlighet och tjäna pengar inte skulle gå ihop. Jag håller själv på med en whiting tandkräm för att se om den ger resultat istället för att gå och göra en dyr tandblekning och istället för botox och fillers använder jag nu en  maskin som är very high tech och hur bra som helst för anti aging utan att behöva bespruta mig med botox.

Varför? Jo för att jag tycker om att ta hand om mig själv, jag trivs i att ta hand om mig själv, men jag vill inte se plastig ut. Vad är egentligen skönhet? Media skapar en bild om den trådsmala långa mannekäng kvinnan som kan bära alla nyaste/senaste, trendigaste kläderna och det ser snyggt ut, men är det såhär gemene man ser ut? Eller köper vi en illusion som inte alls speglar verkligheten? Varför vill då lura oss själva? Är vi ett gäng människor med självskade tendenser där vi jagar något som inte alls passar in till vårt liv och våra kroppar?

Historiskt sätt har ju skönhetsidealen skiftat från kurviga kvinnor till size zero och nu uppfattar jag att det är fler och fler som har ett “nytänk” kring att skönhet kan skifta och variera vilket gör mig glad och varm inombords

.

När jag läste beteendevetenskap gjorde jag en B uppsats i sociologi om bröstförstorningar, det vi kom fram till var att tjejer/kvinnor inte gör det för att locka till sig män, utan främst för att de vill se bra ut i förhållande till andra kvinnor. Intressant att främst kvinnor när det kommer till oss människor målar sig precis som hane påfågeln för att locka till sig parning genom att konkurrera ut andra kvinnor. Är det då en supersminkad stylad tjej som killar/män vill ha? Nu utgår jag i min text utifrån ett heteronormativt perspektiv, men är intresserad av/om det finns forskning kring detta även när det gäller människor som är homosexuella. Jag vill ju gärna tro att jag pysslar med alla dessa alternativa skönhetsprylar främst för min egen skull. Idag är det nog mer så, men tidigare när jag var yngre var det nog mest för att jag ville få uppmärksamhet och inte ansåg mig värdig av uppmärksamhet kring annat än det yttre, alla växer vi upp någon gång.

Lite intressant är det ju när de forskat på skönhetsideal och hittat att de varier beroende på i vilket land man forskat kring det. Här kommer en bild på idealkvinnan enligt britterna, just engelsmännen har ju kanske inte det bästa ryktet om sig kring när det gäller att vara fagra 😉

Detta kommer att framstå som oerhört klychigt men jag anser verkligen att hur du är som människa gör hela skillnaden i vad som är vackert och inte vackert. Jag vet skitsnygga män och kvinnor (utifrån mina preferenser) men som inte alls har ett vackert inre och för mig blir det då verkligen inte attraktiva. Jag vet också kvinnor och män som kanske inte är det jag lägger märke till med en gång, men som så snart jag lär känna dem visar det finaste av hjärtan och själar. Då helt plötsligt har de blivit så vackra i min bok. Allt är subjektivt och ligger i beskådarens ögon och vilken tur att vi alla har olika preferenser, annars hade det blivit lite problematiskt. Många tycker till exempel att Brad Pitt is the man. Själv har jag alltid föredragit Johnny Depp eftersom han har enligt mig mer av ett djup. Han väljer roller/filmer som dels är i min smak, men även mer utmanande och komplexa. Jag erkänner, jag är en torsk för mystikern. Forskning visar också på att män tenderar att föredra en kvinna som inte är på samma intellektuella nivå som honom själv, då han inte vill vara/känna sig hotad av henne. Nu går det ju även att ifrågasätta all forskning egentligen och det går inte att dra alla människor över en kam. Men det är intressant ändå tycker jag att se vad senaste forskningarna kommer fram till.

Män tenderar att gilla kvinnor med breda höfter, men ändå en smal midja hehe, de breda höfterna är kopplat till förmågan att kunna föda barn. Så visst lever reptilhjärnan kvar när det kommer till reproduktion och partnerval.

Vad är sexigt och vackert enligt dig?

Personligen är det nog hela “paketet” jag gillar,  en fin insida och för mig attraktiv utsida. Jag struntar fullständigt i om andra anser personen attraktiv men jag måste vara fysiskt attraherad.

Till sist om du undrar vad det är för hightech maskin jag använder eller mina nya NATURLIGA botox/fillers substitut så är det bara att hitta mig på ansiktsboken eller kommentera nedan.

Bjuder på en osminkad Diana här nedan VS två med filter ?✌️ högt upp?️What looks best?! Plastic fantastic or natural?!


About

Vem är jag? Svar: Jo en halvgalen äventyrslustande beteendevetare som bland annat läst magisterprogrammet i ledarskap. Jag är även en tvåbarns mamma till två söner, min 12 åriga son bor heltid med sin far och min 7 åring heltid med mig (samma pappa till båda.) Frågan brukar komma upp varav jag berättar om det. Jag är intresserad av spiritualism, vetenskap, läsa, skriva, sjunga, baka och mediterar. Jag är yrkesverksam heltid inom socialt arbete. Humanistiska frågor, sex, relationer, personlig utvecklig och att ta hand om sig själv månar jag extra för.. Mitt bloggande kan komma att handla om allt då jag är en mångfacetterad allätare!


'Plastic fantastic VS Natural' have 1 comment

  1. May 7, 2017 @ 4:40 PM Anders

    Jag tycker nog att naturellt är bäst. Inte med en massa plast och gifter. Kroppen är inte allt utan det är vad som finns inuti personen som räknas.

    Reply


Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com