Slasktider

Snackade med dösköna Robinson-Björn, min käre co-writer här på A4L. Klagade lite på slasket som äntligen försvunnit. Han satt i en bil på väg i vinterlandskapet till Haparanda och åkte slalom och duckade renar och kört uppfarten för all snö med snöscootern. Vintertid är det nog bättre att bo norrut än i skryt-Stockholm. Känns mer exotiskt och inspirerande att undvika renar än bruna slaskpölar. Snö ska vara bröllopsvit och sagolikt vacker. Punkt slut.

Efter ca 15 år utomlands på palmströdda stränder och ute på de vidsträckta haven så känns det dock ändå förvånansvärt lugnt att vara hemma igen med allt vad det innebär som att någon släcker himlalampan kl 15.00 och deprimerande tråkväder. Mornarna är inte så tunga ändå. Just när jag vaknar känner jag lite ”vafan-gör-jag-här” men sen kommer jag på vad kul grejer som jag ska göra idag ihop med att första koppen Java myser in sig i ens kroppsomlopp blir man direkt på gött humör!

 

Mina stora passioner i livet är lika många som ena handens fingrar om man amputerat en eller fått en uppkäkad av en haj eller huggit av den med supervass, löjligt dyr, japansk kockkniv….nämligen;

Segling
Fotografering
Dykning
Matlagning

Få människor har fått möjlighet att faktiskt ha sina största intressen som sitt levebröd. Ett jobb är då inte jobbigt utan riktigt skoj! Men det har jag lyckats med – för det mesta. Dessa mina hobbies eller yrken är ju alla även internationella så därav lyxen att ha fått jobba mycket utomlands. Men sist på min ”bucket list” är ju att ”mecka foder” och det är vad jag sysslar med just nu. På Operakällaren närmare bestämt. Fantastiskt kul och herregud vad jag lär mig grejer! Kunskapen på kockarna sitter lika djupt som historien i Operahusets väggar.

 

 

Det är min nyfikenhet som driver mig att hela tiden att testa nya yrken. Samt min inbillande tro att jag fortfarande är 20 bast. För mig går det omöjligt att vakna till väckarklockan och gå o göra samma sak varje dag hela livet. Detta har ju sina uppenbara fördelar men även sina nackdelar. Det är inget man blir rik på. Rik blir man på att nischa sig, bygga en karriär på något och bli absolut bäst på det. Det är en blytung nackdel. Men man blir rik på livet och får leva varje dag. Dock finns de ju det som föds, kommer på att man är hungrig hittar en tutte, sen rapar, bajsar och sen kommer på att man ska bli läkare – i den rapida ordningen. Sen verkligen blir det, hjälper sjuka människor, stöttar samhället blir otroligt respekterad och samtidigt tjänar löjligt med basbelopp. Ibland har jag varit lite avis på dem men jag är bara inte sådan. Om man inte bryr sig om status och andras uppmärksamhet eller vikten av ekonomisk trygghet så kan man bli lite av en loose canon som jag. Dock på senaste har jag ändrat mig lite. Nu känns det där med lite trygghet och säkerhet, fast jobb och vara hemma i Sverige som en skön känsla och inte som något jag tidigare rebelliskt och notoriskt varit allergisk mot. Det GÅR ju faktiskt att ha semester och annan tid över att underhålla sina passioner.

Med det sagt så vet man fortfarande inget med mig. Jag kan få för mig precis vad som helst. Men nu har jag inga tvångstankar att hoppa på VARENDA jävla tåg som går. För jag har insett att efter detta tåg kommer det tydligen flera. Dörrar fladdrar överallt. Andas. Möt harmonin. Njut. Må bra. Känn.

Laga gott käk och njuta av leendena av munorgasmerna du skapar!


About

Founder of Attitude4life and a passionated Dive Instructor/sailor and a Chef! And many more things. Just love life!


'Slasktider' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Attitude4Life.com © BEIMARKeting AB * info@attitude4life.com